Cleaning out my closet.


Mitt rum igår var den ultimata sinnebilden av kaos. I kid you not. En nedsläppt bomb skulle inte ha gjort någon skillnad, möjligen hade det städat upp lite.


Jag hade fått ett av de berömda sk "rycken". "Rycken" är återkommande inslag i mitt liv och resulterar vanligtvis i röra i klass med... ja, något extremt rörigt, följt av avancerad omorganisering och därefter stora högar med saker som ska bort ur mitt liv. Efter England har alla hämningar släppt; min humörnivå står i direkt paritet till mängden jag får slänga.


Medan jag stod med saker upp över armbågarna fick jag åtskilliga uppenbarelser. Så mycket av våra liv finns sparade i just alla de små sakerna. Biobiljetter daterade tillbaka till 94. Brev. Konsertbiljetter. Urklippta foton från en Halloween förra århundradet. Diplom för pepparkaksbygge. Gamla julrim (vad ger ni mig för: Att mumsa isig godis är så jätekul så jag tänkte att det skulle bli så med i jul). Minneslappar. Tidningsurklipp.


För att inte tala om allt jag skrivit under åren, i och utanför skolan. Jag fick en massiv släng dåligt samvete när högen av förbrukade papper och block bara växte och växte. Herregud, jag måste ju ensam vara ansvarig för utrotandet av åtskilliga regnskogar. Förlåt träden, förlåt mig. Jag hade ingen aning om att det var så illa, jag är som en deltagare i Du är vad du äter som får sin årsförbrukning pizza uppradad framför sig. Om jag kommer ihåg ska jag adoptera en sån där björk eller två eller tjugo som försök till kompensation. Jag avstår dock helst från diplomet, det finns något motsägelsefullt i att rädda ett träd och få något tillverkat av ett dött träd som tack.


Dagens Tankar 30/10 2007


 • Varför delar Systembolaget ut små metalldosor med pillerliknande karameller i? Har KGB reat ut sitt förråd av bakfylletabletter?

 • Min telefon kan inte stava till "gynekolog" eller "Emilie", men klarar utan problem "husrticha" och "englicarneadgded". Logiskt och fint.

 • Rosor måste vara bland det enklaste man kan fotografera. Och tråkigaste.

 • Får antipälsaktivisterna som campar året runt utanför Harrods någon slags lön?

 • Varför snarkar katter?

Bakfylletabletter?

Sju sorters diskriminerande kakor.


Mamma läser om diskriminering i sin Arbetsrätt-kurs och diskuterar vid köksbordet ett exempel ur boken som handlar om negerbollar.


Mamma: Om Ahmed känner sig kränkt av att man säger negerboll, då spelar det ingen roll om arbetsgivaren säger att det inte var meningen.
Pappa: Men det lär ju inte bara vara invandrare som kan anmäla sånt?

Mamma: Nä... Det finns ju bondkakor, då borde väl egentligen bönderna kunna bli kränkta.

Pappa: Finska pinnar, helvete, det måste ju vara diskriminering!

Jag: Och parisare!


Vi är något på spåren.

http://www.thailandkusten.com/images/garlic.jpg
Får man säga vitlök?

Inte undra på att de blir som de blir.


Jag står i kassakön på Ica för att posta ett paket. Det är kväll och köerna ringlar sig långa av trötta människor som bara vill betala och gå hem. Plötsligt hörs ett illvrål som skär igenom trumhinnor rakt in i hjärnan, ett sådant bara ett argt barn kan utstöta. Detta följt av ett annat barns röst: "Du måste betala för den, Elin, du måste betala!"


Skrikandet och denna fras upprepas några gånger. Trötta människor vänder sig om i köerna för att lokalisera eländet. Det visar sig vara två barn som springer runt utanför kassorna, två flickor varav den ena gissningsvis är 2.5 och den andra 5. Den lilla gråter och springer fram och tillbaka med en oidentifierad vara i handen, storasyster jagar glatt efter.


Detta pågår under en stund som förmodligen inte är så lång som den känns. Människor muttrar och kassörskorna ler ansträngt. Till slut hörs en oengagerad röst. "Kom hit. Kom hit." Uppmaningen försvinner in i primalskriken. Mamman som tydligen stått i kön hela tiden har gett sig till känna. Efter ett antal låga upprepningar kommer barnen dit, den äldre knuffar den yngre som fortfarande gallskriker så till den milda grad att den stressade kassörskan erbjuder mamman att gå före i kön för att återställa lugnet i butiken. Mamman hör inte, hon meshotar halvhjärtat sitt gråtande barn.


Jag blir så trött. Vad är det med vissa föräldrar? Varför är det så förbannat svårt att ta ansvar och säga till sina barn? Jag har sett det i så stor utsträckning när jag jobbat inom barnomsorgen och det märks skrämmande tydligt på barnen hur föräldrarna beter sig mot dem. Ouppfostrade barn pratas det om -- ja, och vems fel är det?


Hade det varit valdag just då hade garanterat både jag, kassörskorna och de övriga kunderna utan minsta tvekan röstat på det parti, strunt samma vilket, som föreslagit införandet barnlicens.


London calling me.


Äntligen är flygbiljetterna bokade och klara. Jag flyger dit 14:e november och stannar till 22:a, till en total biljettkostnad på hela 581 (!) kronor. Att säga att jag ser fram emot det är dagens underdrift. Förutom att London-hungern, som var mättad när jag kom hem i juni, vaknat igen ska det bli så förbannat kul att återse Lena. Och inspektera hennes engelsman, förstås. Har han inte plommonstop och käpp blir jag besviken på riktigt.

Sann min natur har jag påbörjat en att göra-lista för mitt besök. I skrivande stund står där bland annat,

- Hälsa på familjen D och lilla Ni

- Köpa den där boken på Waterstones som jag ångrat sedan maj att jag inte köpte

- Dricka Starbucks (ni såg inte mig just referera till Starbucks) White Coffee Mocca

- Besöka vår thairestaurang

- Köpa en dyr handväska till mig själv och bedöva samvetet med ursäkten "julklapp"
- Äta pizza på Harrods
- Titta när de tänder julbelysningen på Regent's Street.


Innan jag åker har jag dock några härliga hinder att ta mig över -- de stavas matteprov. Min kära mattelärare kläckte i veckan den underbara idén att jag, förutom det mastodontprov på kapitel 2+3 vi har fredag veckan efter höstlovet, även ska göra ett gammalt nationellt prov tre dagar senare. Yes yes yes! Glädjesmurfen hoppar upp och ned och viftar med glädjeflaggan över att jag i veckan måste läsa in ytterligare ett kapitel och hela boken. Rättvist, kanske, men fan inte roligt. Hör ni några konstiga ljud kan det vara jag som fått bryt på derivatan av någon exponentialfunktion och går totalt berserk på Matematik 3000.


Oxford Street

Here goes.


När Emilie och jag var nere på kajen igår förmiddags och säkrade den lokala andstammens fortlevnad med gammalt Konsum-bröd såg vi den här livbojen. Vi sa till oss själva: Vilken boj, den måste vi dokumentera! I bakgrunden skymtar jag, av en händelse iförd min nya trenchcoat. Tänka sig vilket lustigt sammanträffande.


image60

(Det här är naturligtvis min ironiska posé, med vilken jag driver med hela "Dagens Outfit"-rörelsen. Förstås).


"Vad blir det för mat" Anna-style.


Idag ska mina föräldrar äta riktigt fin middag. Det är nämligen jag som är kock. Jag ska bjuda dem på en riktig middag med två, möjligen tre rätter som ett litet tack för hur mycket de ställer upp för mig, med lägenhet och budgivningar och efternamnstrassel och fan och hans moster. För säkerhets skull har jag också städat hela huset och köpt blommor, ifall det skulle gå åt fanders med maten.


Inte för att jag är någon dålig kock. Jag är väl någonstans mitt emellan, så där som man är när man inte har nog med erfarenhet för att ställa en säker diagnos. Jag har då åtminstone inte framkallat blixtar i mikron eller tänt eld på mixerstaven genom att försöka mixa en hel avocado (inga namn). Problemet är bara att pappa älskar att laga mat och han är superduktig. Jag älskar inte att laga mat och har en bit kvar till "superduktig". Ni kan ju räkna ut vem som står för måltiderna hemma.


Men ikväll är det som sagt jag som är ansvarig för tillagandet av födan och min far är lika portad från köket som Ebba von Sydow (FYI hysteriskt rolig ordvits). Han har redan listat ut att jag ska göra Flygande Jacob (en oskyldig fråga om grillad kyckling så var den hemligheten outad) till huvudrätt och till efterrätt har jag två alternativ, antingen frusen, vispad grädde med blåbär/hallon (perfekt för föräldrar som är rädda för kolhydrater) och/eller frusen vaniljvisp med Daimbitar (rekommenderas varmt!). Dock råkade jag äta upp Daimen igår, så det kan bli ett problem.


Jag har inte ringt dig.


Telefonen ringer. Det är ett okänt telefonnummer med riktnummer till Älvdalen.

  

Jag: Anna.

Tant: Anna?

Jag: Ja, det är Anna.

Tant: Jag har inte ringt dig.

Jag: Nähä...?

Tant: Nä, jag har inte ringt dig. Jag jobbar på förskolan *mumlar namnet*. Jo, det är så att vi har fått en ny telefon. Idag. Idag har vi fått en ny telefon. Och ett nytt nummer.

Jag: Jaha, jaså.

Tant: Och ja. Vi vet inte riktigt hur den fungerar än. *paus* Men du, vad har du för rang då eller vad man ska säga?

Jag: Eh... rang?

Tant: Ja, vart håller du hus någonstans? Alltså, i Älvdalen?

Jag: Nä, jag är i Mora.

Tant: Jaha, jaja. Men tack då så får vi se om vi ringer dig någon mer gång.

Jag: Eh... tack?


Livet är fullt av små mysterier.


En inre dialog.


Röst 1: Jag kan inte bestämma mig om jag ska lägga ut en bild på min nya trenchcoat eller inte.

Röst 2: Den är ju väldigt fin och flera av dina vänner har bett om att få se den.

Röst 1: Ja, men tänk om jag blir stämplad som en modefjortis då. Det är ju illa nog att jag skriver om handväskor ibland.

Röst 2: Men det är ju din blogg. Du får väl skriva och göra vad du känner för, handväskor eller trenchcoats, du bryr dig väl inte så mycket om andra?

Röst 1: Nej... Lite grann kanske.

Röst 2: Du har ju köpt den. Om du vill visa upp den på din blogg, varför inte?

Röst 1: Men tänk om ingen någonsin kommer ta NÅGOT jag skriver på allvar efter det? Det är ju ffs nästan lika illa som "Dagens Outfit"!

Röst 2: Ja, men om du faktiskt tycker så mycket om ett klädesplagg att du vill blogga om det är ju själva skadan redan skedd vare sig du lägger ut bilden eller inte. Du är den du är. Om folk tappar respekten på grund av det var det väl inte mycket respekt att ha.

Röst 1: Näe... det förstås. Men tänk om det här är första steget? Tänk om det här är allt som krävs för att sätta igång nedåtspiralen, och snart poserar jag för "Dagens outfit" med två fejkade LV-väskor på var arm, en iPod i fickan och refererar till Blondinbella som min idol?

Röst 2: Nu börjar du bli löjlig på riktigt.

Röst 1: Jag vet. *suck* Fan, jag hatar sådant här.


Dagen H&M kom till stan.


Efter oräkneliga rykten och krossade förhoppningar hade H&M så invigning av sin nya butik idag. Egentligen borde man kanske ha gått dit bara för att titta på den hord av människor i den fysiska och mentala fjortonårsåldern som bankade glas tills dörrarna slogs upp. Men nej. Tills forskarna bevisar en gång för alla att "fjortis" inte smittar via närkontakt tar jag inga chanser.


Att H&M öppnar butik i Mora tycker jag är jättekul, mest för att jag tror det är bra för stan. Jag har inget emot H&M per se, absolut inte, visst hittar man ibland lite roliga saker där. Men det är trots allt "kvalité efter pris"-principen som gäller och själv har jag anammat filosofin hellre få dyra än många billiga. Jag har liksom nått den punkten när jag börjar tycka det är tråkigt att ens betala 59 spänn för ett linne som förlorar formen tre-fyra tvättar, men det är varje shoppares ensak. 


Just därför införskaffade jag idag en trenchcoat från just H&M. Man skulle kunna säga "hycklare". Man skulle kunna säga "uppvärmning inför snåla studentlivet". Man skulle också kunna säga "hur fel kan man hamna med en trenchcoat, ens från H&M" och konstatera att när jag genomfört mitt knappbyte kommer jag vara ägare till den snyggaste trenchcoaten i stan. Ja, välj själva!


My little phony.


Igår förmiddag antastade jag en försäljare på PissOff angående ny mobiltelefon med abonnemang. Hör och häpna tog han sig tid att förklara ordentligt och hade därtill den goda smaken att inte nämna något att jag borde ha en rosa telefon. Ja, det kom väl någon kort kommentar om "tjejer" när jag nämnde att jag vill ha en snygg telefon, men jag lät det passera då det var tämligen oskyldigt i jämförelse med flertalet andra försäljare som sprintat till lagret innan jag öppnat munnen och hämtat SonyEricssons äckelrosa pennskin till tjejtelefon. Rys.


I alla fall tror jag att det blir Telias Student-abonnemang. Gratis sms, 0 kr/min till andra Telia-mobiler och 49 öre/min till övriga lät rätt bra för bara 49 kronor i månaden. Sedan är det ju telefonen också. Jag är ingen telefonfantast någonstans, jag pratar inte alls mycket i mobil och köper hellre en handväska än en dyr telefon. Dock kräver jag att telefonen är snygg, vilket ju visat sig inte vara det lättaste.


LG:s Prada är läcker, det har jag sagt förut, men aldrig att jag betalar över 5000 för en telefon som borde kosta max 2000 (jag kan ju få en Prada-väska istället, hallååå). Lite är jag inne på Nokias (!) 6300, som faktiskt är stilren (!) och erkänt bra för sitt pris. LG:s Chocolate är snäll mot ögonen, men till och med PissOff-killen erkände att reparatörerna ser mer av de telefonerna än ägarna.


Strunt samma för tillfället. Nu ska jag åka till Borlänge en sväng med mamma. Förhoppningsvis kommer jag hem med en trenchcoat och är ett steg närmare det nirvana jag säkerligen kommer uppnå den dag när jag fått allt jag vill ha. Önska mig lycka till.


Nu är det (snart) jul igen.


För några år sedan var jag en riktig julhatare. En fullfjädrad, genomcynisk, utövande julhatare. Jag såg inte poängen. Gälla färger, dålig musik, stress och ekonomisk nedgång. Julen är fortfarande alla de sakerna, men min inställning till den har förändrats radikalt. Nu i oktober börjar pepparkakssuget smyga sig på och hade det inte ansetts totalt socialt missanpassat hade jag för länge sedan börjat tillverka årets julkort.


Det finns ingen bra förklaring, men jag tycker numera om julen. Verkligen tycker om. Jag älskar att klippa, klistra och pyssla innan med halvdålig julmusik i bakgrunden; älskar lukten av nejlikor och apelsin; att baka pepparkakor trots att vetskapen att max hälften kommer bli uppätna; de traditionella grälen om julgransfoten och belysningen; den intensiva julklappsjakten; julmusten; glögglukten...


Idag är det exakt två månader kvar till julafton. Dags att börja skriva önskelistor och planera julklappsinköp. Kom ihåg -- tomten ser dig!


Lussekatt
Dig med!

Flummdidumdum.


Efter att jag nyss varit och fått taktil massage känner jag mig ungefär som jag föreställer mig det skulle kännas att få hjärnan transplanterad och utbytt mot en marshmallow. Lite fluffigt och mycket luft. Vilket kanske inte är det ideala tillståndet för att skriva blogginlägg, men jag antar att det fungerar på samma sätt som fylleinlägg. Det verkade som en bra idé då.

Eftersom jag är en vis kvinna förutspådde jag detta mentala tillstånd redan igår, och bestämde mig då för att hoppa över dagens mattelektion. Ett klokt drag, då lobotomerade blondiner sällan gör bra intryck på mattelärare som råkar ha makten att ta beslut som påverkar hela ens framtid. Istället ska jag luncha med mamma om ett tag -- räkna med upprepade inslag av koffein -- och sen eventuellt posta en del av sakerna jag sålde på Tradera igår. Man slutar aldrig att förvånas, kunde jag konstatera igår när jag från min sida skärmen betraktade en helt galen budgivning om en gammal Marc O'Polo-handväska.

Ah. This is bliss. Jag tror det här är en sak som de flesta singelkillar där ute har missat totalt. Här kommer ett hett tips från coachen: Glöm muskler, sportbilar, Armani-skjortor. Gå en helgutbildning i massage istället. Det är pengar ni har igen, jag lovar, och dessutom underlättar det för mig som just skrev upp "massagekunnig" på min kravlista på framtida make.

Vad Anna har för sig.


Nedan följer en kort men ack så informativ sammanfattning av vad Anna hållit på med den senaste tiden. Hon har:

 • Fått en fix idé att hon vill ha en trenchoat och inlett ett storslaget efterspaningsarbete.
 • Skaffat sig en extrainkomst via Tradera-auktioner.
 • Lyssnat i det närmaste sjukligt mycket på musiken från tredje säsongen av Grey's Anatomy.
 • Försökt få fram utdrag ur födelse- och dopböcker om sin mammas farmor för efternamnsbyte, och mött gediget mostånd från Stockholms Stadsarkiv.
 • Mördat moderkortet i sin mp3-spelare, helt på egen hand.
 • Legat sömnlös om nätterna och grubblat på lägenhetsinredning.
 • Återupptäckt Marabous Daimchoklad (sex månader var tydligen ganska precis det som krävdes för att bearbeta förätningen).
 • Lagt upp avancerade attackstrategier mot de outlets i London som saluför hennes drömhandväska.
 • Skrivit allehanda listor och blogginlägg som ursäkt för att inte räkna matte; kommit till insikt om detta och tvingat sig själv att sluta. Nu. Genast. Sluta då!

Vilken roll ska jag spela idag?


För ett tag sedan diskuterade min mattelärare högskoleprovet med tjejen i bänken bredvid. Hon kommenterade att hon tyckte ordförståelsen var svår, varpå han svarade: "Ja, det är väl en sådan sak som blir bättre med åren, ju äldre man blir desto fler ord snappar man upp." Paus. "Eller hur?" Det tog några sekunder innan jag insåg att det var mig han väntade sig medhåll från och ytterligare ett par innan jag bearbetat förvåningen över att så självklart klassas som vuxen.


Det fick mig att börja fundera på det här med rollerna vi har. Ibland är det så självklart vilka vi ska vara och vilka regler som gäller i en relation. Barn-vuxen; lärare-elev, ny på jobbet-erfaren arbetskamrat, etc. På ett sätt är rollerna en trygghet, och när de förändras eller saknas kan en underlig stämning uppstå. Som nu till exempel, en mittemellan-period i livet. Jag är varken vuxen eller barn, varken riktig studerande eller arbetare, varken erfaren eller oerfaren, varken eller någonting.


Efter tiden i England har jag märkt att jag tappat mycket av det här med roller. Respekten för dem och reglerna. Följaktligen blir det gärna lite knepigt när man träffar folk som kände en när man var någon annan. Att t ex prata med gamla lärare, klasskompisar eller arbetskamrater kan ibland vara lite svårt när ingen vet vilken roll man ska ha gentemot varandra. Ibland går övergången smidigt, men ibland uppstår en viss osäkerhet när spelreglerna är oklara. Inte sällan har jag på sistone fått känslan av att jag pratar på om saker människor inte förväntar sig.


Men okej, det bjuder jag på. Visst underlättar rollerna i mångt och mycket, men jag har också upptäckt fördelarna med att omgivningen är osäker på var de har mig. För har man inga regler, då kan man ju faktiskt leka lite hur man vill.


Dagens Tankar 22/10 2007


 • Hur kortsluter man moderkortet i en mp3-spelare? Kan ju vara bra att veta, så att jag inte gör det igen.
 • E-type måste väl vara den svenska artist som gjort karriär med minsta ansträngning. Jag menar, han har väl egentligen bara skrivit en låt som ges ut om och igen?
 • Vad är det som bestämmer färgen på äggskal?
 • Jag behöver ett nytt recept på kladdkaka. Det gamla doesn't do it for me anymore.
 • Varför blir ögonen glansiga när man har feber? Svettas de?

See the puck, be the puck.


0-0. Slutresultatet är den perfekta sammanfattningen av matchen, som hade ungefär lika mycket spänning som ett urladdat bilbatteri. Det var nollorna mot nollorna, och det slutade noll-noll.

Men tro inte det var tråkigt för det. Nej, nej, nej. Det finns så mycket annat man kan göra under en hockeymatch än att titta på hockeyn, saker man kanske inte tänker på direkt. Exempelvis vadslagning om vilken cheerleader som kommer vara mest i otakt (den tredje från där vi satt var alltid ett säkert kort); långsökta ordlekar om spelarnas namn ("Antii Bruun" en klar favorit); inspaning av lagens långa uniformsklädda arm eller bara höra på de testosteronkokande männen i publiken -- för let's face it, de är oftast män -- skrika ut sin frustration över domslut och missade passningar. Jävligt skumt det där förresten, att de låter de bästa domarna och spelarna sitta på läktaren under matcherna.

Nä, jag tycker att hockeyspelare är mesar. Det är väl ändå ingen "sport" om man är täckt av skydd från topp till tå? Och i fotboll eller handboll kan man åtminstone titta på spelarna när matchen är tråkig. I hockey har man en hög klonade, gallerförsedda fyrkanter vars enda utmärkande drag är några siffor på ryggen. På vilket sätt tar man hänsyn till den kvinnliga publiken då, undrar jag?

Matchens skämt: "icing bajsing". Lika roligt avblåsning efter avblåsning.


I andras händer.


Vill du ha något gjort får du göra det själv. Så lyder det gamla ordspråket och jag är villig att skriva under på det utan en sekunds tvekan. Missförstå mig rätt, jag vill hemskt gärna lita på att andra människor gör det de ska -- ringer telefonsamtalet, hittar informationen, bokar biljetterna, skriver uppsatsen -- men alldeles för många gånger har jag blivit besviken. Den enkla lösningen är helt sonika att jag gör det själv.


Tyvärr fungerar det ju bara till en viss gräns. Allt kan man faktiskt inte göra själv, och just nu känns det som att jag har lagt alldeles för många delar av mitt liv i andras potentiellt opålitliga händer. Till exempel: 


 • Mina favoritstövlar är inlämnade för omklackning. "Favoritstövlar" som i "skorna jag skulle kunna begravas i" eller "skorna jag utan tvekan skulle ge mig in i slagsmål för". Tänk om de sullar bort dem i hanteringen, spikar ihjäl klacken eller förstör dem på något annat sätt?
 • Min mp3-spelare är inne på service. (Garantin gäller tydligen fortfarande, vilket är tur för mig eftersom både hårddisken - 1400 kr - och moderkortet - 2500 kr - troligen behöver bytas). Kommer de att inse hur viktig min älskling är för mig eller är det nu månader av utdragen, abstinensfylld väntan jag har framför mig?
 • När nissen från Stadsarkivet lovade att ringa mig i eftermiddags, innebär det en rimlig väntetid på ett par timmar eller borde jag börja anta att han glömt bort mig?
 • Min ring är inne för intagning hos guldsmeden för andra gången. Tänk om de missar måtten igen?

Det är inte lätt när det är svårt.


En dos diverse upplysningar.


Min mp3-spelare är, om inte döende, så svårt sjuk. Bara tanken får mig att börja leta efter en papperspåse att andas i. This is disaster!

Igår såg jag en bebis som var så läskigt lik Shrek att om jag var pappan skulle jag kräva faderskapstest. Den ungen kommer aldrig ha problem med att välja utklädnad till maskerader.

Jag hoppas verkligen McDreamy har skjorta på sig i det nya Grey's-avsnittet. Den mannen är gjord för att ha skjorta på sig. Det enda som är bättre än det är när han inte har någon skjorta på sig alls, men skillnaden är faktiskt bara marginell.

Väckarklockor hatar mig. Varenda #%$£¤&"!%¤  väckarklocka jag haft under de senaste tre åren -- och de är några stycken -- har slutat fungera på ett eller annat sätt. Min nuvarande har hittat ett synnerligen raffinerat sätt att ställa till det för mig -- efter en snoozning stänger den av larmet. För den kan ju inte bara dö rakt av, neeejdå. Den måste jävlas först.

I morgon ska jag på hockey. Jag vill bara upplysa er om det, eftersom det kommer vara min yttring av lokalpatriotism för i år. Förutsatt att det är Mora som spelar förstås, vilket jag vid närmare eftertanke aldrig fått klara uppgifter om. Emilie, vad lurar du iväg mig på?


Tradera-djävulen har slagit till.


Som tiotusentals personer före mig har jag upptäckt tjusningen med att sälja saker på internet. Efter ett par garderobsrensningar har jag samlat en "saker-någon-kanske-vill-betala-för"- hög, med intentionen att någon gång lägga ut det på internet. Nå, igår kom den någon gången. Jag tog mig i kragen, fotade, gjorde kollage och skrev beskrivningar med många adjektiv. Och väntade.

Sviiish sa det sedan under dagen och ikväll hade jag mailboxen full av meddelanden om avslutade auktioner och budgivning. Sålda är redan en vinterjacka och ett par jeans, pågående ett par tröjor och en väska. Jag erkänner villigt att jag var lite skeptisk i förväg, men det här är ju faktiskt roligt på riktigt! Det får mig att genast vilja börja jaga efter nya försäljningsobjekt. Planen nu är att lägga ut lite av mammas saker också, minst halva hennes garderob has got to go efter att hon gått ned i vikt. Pappa har förstås också en massa kläder över, men de enda som vill ha dem är nog de fattiga människorna i Afrika, och de är inte direkt överrepresenterade på tradera.com. (Förlåt pappa, men vi vet både du och jag att det är sant).

Nu satte katten igång med ett av sina pip-maraton igen, suck. Mjau, mjau, mjau. Undrar vad man skulle kunna få för bud på henne -- päls är väl rätt dyrt har jag för mig?

Rop på hjälp i mobilabonnemangsdjunglen.


Har börjat undersöka det här med abonnemang till mobiltelefonen. Mitt behov av en ny mobil är bortom skriande; jag överväger att sluta svara när folk ringer eller sms:ar för varje gång hittar den på något nytt sattyg. Under det senaste året har den t ex slutat visa numrena för missade samtal, fått en fördröjningstid på två sekunder för knapptryckningar och skurit ned på ordlistan så till den milda grad att jag om och om igen får lära den "Emilie", "jävla" och "engagera". Däremot, enligt en lära känd som T9-filosofin, kan den naturligtvis stava till användbara ord som "khfur", "murpd" och "medhyr".


Hursomhelst, tillbaka till abonnemanget. Jag har insett att de fasta kostnaderna för att ha en hemtelefon är så pass höga att det antagligen är lönsammast att bara ha en mobiltelefon. Med abonnemang. Jag är dock inte alls insatt i vad jag kan tänkas komma att behöva, jag har ju hållit mig till kontantkort sedan en klasskamrat på högstadiet fick en mobilräkning på 12 000 kr. Så den stora frågan är ju nu: vilken operatör och vilket abonnemang? Telia, Telenor, Tre, Comviq, Djuice, Tele2...? Student, Kompis, Player, Fast Pris, Smart, Till Vänner...?


Så jag riktar nu frågan till er, mina vänner: Vad har ni för abonnemang/operatör? Och nej, FYI räknas inte detta som ett av de där löjligt uppenbara försöken att fiska kommentarer som jag brukar göra mig lustig över, eftersom jag faktiskt: 1) vill veta och 2) kommer att använda kunskapen i mitt beslutsfattande. Så det så.


Up, up and away!


Började kika lite på flygbiljetter till London i förmiddags. Suget har funnits där ett tag men först nu när jag känner att jag har hyfsad koll på läget framöver (lägenhet - ekonomi - matte) vågar jag ge mig hän på riktigt. Jag hade tänkt åka någon gång i slutet av november, efter att mattekursen är avslutad och innan värsta julruschen drar igång, och bokar man nu går det att komma riktigt billigt undan. Här är tre prisexempel på tur och retur-biljetter:

- Satan Airlines, 1400 kr (Arlanda-Heathrow)

- Sterling, 1100 kr (Arlanda-Gatwick)

- RyanAir, 210 kr (Skavsta-Stansted)


Och medan det är bekvämt att flyga från Arlanda, är det inte tusen kronor-bekvämt. Historien skvallrar dessutom om att SAS och jag inte är bästa polare, och ska man flyga lågpris kan jag lika gärna ta RyanAir. Stansted ligger faktiskt också bättre till med tanke på vart Lena bor, plus att jag därmed får tusen spänn att legitimt sätta sprätt på t ex inne på Harrods. Eventuellt funderar jag på att investera i badrumsinredning från Versace, jag menar, tre tusen för en tvålkopp får betraktas som ett fynd med tanke på att toaborsten går loss på sju.


Min London-längtan mildrades inte av jag fick mail från Mrs D nyss. De har fullt upp, som vanligt, med jubileumsfester och jobb och gudvetallt. Ni har börjat year 5 och trivs. Mrs D skrev: "Ni still misses you and talks about you frequently.  She uses the cookery book you made for her and can even cook/bake most things in it herself (with a little help!)". Sötnos. Det ska bli så roligt att träffa henne -- och föräldrarna -- igen. Mrs D skrev också att de definitivt kommer till Sverige nästa vår/sommar. Skoj! Dock inga ord om den tyska au pairen. Intriguing...  


PS. Jag skämtade om badrumsinredningen. Not quite there yet. Så ni som inte förstod det kan dra tillbaka anmälningen till Lyxfällan. Tack.


Äntligen, äntligen, äntligen.


Så var man med lägenhet också, tänka sig. Det var dock inte utan att man började tvivla ett tag -- vi skulle skriva papprena i lägenheten istället för på kontoret, hade vi kommit överens med mäklaren. Så där stod vi utanför huset halv sex. Men dök det upp någon mäklare eller lägenhetsinnehavare? Icke. Mäklaren hade nämligen glömt att förmedla träffpunkten både till köparen och till kaptenen på sitt hjärnskepp, så cirka femton minuter efter utsatt tid bromsade en silverfärgad Audi in utanför porten. Han hade åtminstone den goda smaken att se lite generad ut.


Vi träffade tjejen som bor där och hennes kille, jättetrevliga båda två. De pratade lite om området och ekonomutbildningen, som båda gick. Ett par underskrifter på några papper och -- vips, så var det klart. Skrämmande odramatiskt. Tur att mina föräldrar var med och läste igenom paragraferna på kontrakten, annars skulle jag mycket väl i detta nu kunna vara juridiskt bunden att donera en njure eller två till bostadsrättsföreningen.


Till fullo har min hjärna nog inte fått alla fakta på plats, men redan nu känns det riktigt bra. Ännu roligare blir det efter första december när vi kan börja köra ner grejer och inreda på riktigt. Mycket mer bearbetning än så här blir det nog inte för hjärnan idag, jag har mattelektion strax och därefter ska jag jobba. Bemanningsenheten ringde i morse och bokade in mig på jobb idag och på onsdag, och jag har en föraning om att alla extra inkomster kommer komma väl till pass framöver...


Det drar ihop sig.


Inte ett knyst från den sneaky mäklaren, så av allt att döma är vår kontraktsdejt halv sex i morgon kväll forfarande aktuell. Förhoppningsvis kan vi träffas i lägenheten och skriva papprena; på så sätt får mamma en chans att se den och vi kan ta lite mått. 

Det ska bli otroligt skönt när papprena är klara. Då kan man på riktigt våga gotta sig åt den stora feta avbockningen framför "Lägenhet" på Stora-saker-att-ta-itu-med-listan och börja planera. Inredningen till exempel. Jag som hade stora problem med att välja färger till bloggen, hur ska det bli när jag ska inreda lägenheten? Jag menar, bloggen är ju visserligen personlig, men jag bor ju inte den. Redan har tankarna börjat smyga sig på. Hur vill jag att det ska se ut? Lite neutralt med svart-vitt-grått och några få färgklickar? Grå soffa med lime, turkost och vitt som tema i rummet? Eller mest vitt, ljust och lime?


Försök inte, jag ser huvudskakningarna på andra sidan skärmen. Men ibland, kära vänner, ibland kommer man till en punkt då man inser att det bara går att förändra sig till en viss gräns, därefter får man helt enkelt acceptera och göra det bästa av det man har. Och jag har två starka argument på min sida: 1. Jag mår bra när jag får vara noggrann och kräsen. 2. När jag får vara på mitt sätt brukar det, även om det tar mer tid, oftast bli resultat jag är riktigt nöjd med.Herregud. Jag kommer att bli odräglig.


It ain't over till the tunnhåriga mäklare sings.


Jag hoppas vid Gud att det här är klart nu och att jag inte behöver gå igenom någon budgivning på länge. Den här dagen var lite tumultartad med flera oväntade vändningar, från hopp till förtvivlan till hopp, men det ser ut som att vi är de ensamma budgivarna kvar. Ja, budgivningen är avslutad med oss som vinnare och kontrakt ska skrivas på söndag.


Ännu har jag inte gjort några uttag från glädjekontot, vilket dels beror på ren förnekelse -- kom igen, jag kan omöjligen vara ägare till en alldeles egen lägenhet -- och dels ren paranoia angående det här med bostadsaffärer. Bara förrförra veckan när vi ringde för att höra om en lägenhet fortfarande var till salu, berättade mäklaren att om vi hade chans på den om vi kom innan halv två, då kontraktet med de som vunnit budgivningen skulle skrivas. Schysst...


Som sagt, jag ger inte fem öre för någon mäklarheder. Tills på söndag kväll när allt är underskrivet och klart får champagnekorken vackert stanna i flaskan. Men då jädrar ska det smälla desto mer.


Tålamod är en dygd.


Duktiga Anna har varit i farten nu på morgonen. Hon har duschat, dammsugit hela huset, bytt lakan i sängen, städat rummet, äntligen skrivit ett mail till Mrs D och däremellan fått en hjärtinfarkt per sms som plingat in i telefonen. Med tanke på hur nervös jag är angående budgivningen är det tyvärr nog inte helt sant att jag distanserat mig. Och väntan och ovissheten är som vanligt värst.


Jagvillinte jagvillinte jagvillinte men om någon timme har jag ändå mattelektion, woopdi-fucking-do. Jag älskar KomVux. Man lär vara ond på riktigt för att lägga en mattelektion på en fredag eftermiddag. Ibland får jag känslan av att de i bestämmande position på skolan fungerar på samma sätt som Idol-juryn -- det är de i barndomen mobbade som ser sin chans att hämnas.


Men mattelektion eller ej är det faktiskt fredag, vilket följs av lördag-söndag då jag för första gången på veckor (månader?) är helledig och fri, hurra! Visst jobbar jag gärna, men ringer de inte så finns det ju tyvärr inget jag kan göra. Ikväll får jag dessutom lägga vantarna på ett rykande färskt Grey's-avsnitt, vilket enbart det är en liten extra sol på min himmel. Om nu mäklarnissen ville höra av sig med goda nyheter också kanske jag till och med får sova i natt.


Intet är som väntans tider.


Mamma: Så man går inte in till köket från hallen?

Jag: Nej, via vardagsrummet.

Mamma: Jaha. Det var ju inte så bra.

Jag: Nähä, varför inte det?

Mamma: *tystnad* Jag vet inte. *suck* Jag försökte bara hitta något som var negativt.


Jag tror jag talar för hela familjen när jag säger att jag gärna skulle se ett resultat av den här lägenhetsaffären. Pust. Här snackar vi strategier på så hög nivå att militären ringer när som helst och ber om tips. I min enfald trodde jag att det skulle bli något resultat ikväll, men efter vårt sista bud har vi inte hört något mer och lär inte göra det förrän i morgon när mäklaren behagar börja jobba, vilket kan vara när som helst mellan 10 och 14.

Just när man är uppe i något är det knepigt med att ha perspektiv. Medan jag tycker att jag distanserat mig rätt bra från hela den här grejen och inte tagit ut något i förskott, blir det ändå svårt att inte börja fundera över vilken färg på handdukar som bäst skulle matcha mosaiken i badrummet eller hur snygg kryddhyllan skulle bli med lite vit målarfärg. Så visst kommer jag bli besviken om den inte blir min, men på samma gång kan jag inte tänka mig att jag faktiskt skulle få en egen lägenhet. Hur det än blir känns det konstigt, men de känslorna får jag väl bearbeta i morgon när vi förhoppningsvis VET något. Korka upp champagnen eller ta nya tag.

Nu ska jag sällskapskolla på Efterlyst en stund och inte tänka på hur fin min oblat-lampa från Mio skulle vara över köksbordet. God natt.Här på gatan där jag gömmer mig har hösten börjat tidigt

Du hör vindarna från slummen mellan grenar och blad

Har du vaknat efter kraschen, har du samlat dina saker

När förtrollningen är bruten är det dags att ge sig av

Inget rinner ut i sanden för en drömmare från landet [...]

Vilsen som en flykting i sitt barndoms land

-- Farväl Jupiter, Lars Winnerbäck


 


Och sommaren fryser till is.


Elfte oktober idag och utanför fönstret faller höstens första snö. Jag avskyr när SMHI har rätt, för det tycks i regel bara inträffa med prognoserna för dåligt väder. Snön i sig, som började som pudersnö och nu verkar gå allt mer mot regn, är väl egentligen inte problemet, utan vad den representerar. Höstvinter -- den långa sträckan gråhet och slask och mittemellanväder innan det förhoppningsvis blir vitgnistrande snödrivor i bästa Bullerby-design lagom till jul.


På (den magra) plussidan kan jag nu åtminstone börja ha de lyxiga mössorna jag köpte på nyårsrea i London, och komma undan med min tjocka, bulliga vinterjacka utan att misstas för en förrymd krockdocka. Dock måste jag snart köpa ett par nya vinterskor, vilket är lite knepigt eftersom det inte verkar spela någon roll hur mycket får de än stoppar ned i fodret, fötterna fryser lik förbannat. Kanske är det något psykosomatiskt.


Får man börja äta pepparkakor nu?

Häcksnö


Kinesiska på 5 minuter.


Här kommer så äntligen bevis (tack pappa) på att kinesiska inte är så svårt som många får det att låta. Läs (högt) och förvånas!


 

1) That's not right...............................................Sum Ting Wong
2) Are you harbouring a fugitive?.........................Hu Yu Hai Ding
3) See me ASAP.................................................Kum Hia Nao
4) Stupid Man.....................................................Dum Fuk
5) Small Horse...................................................Tai Ni Po Ni
6) Did you go to the beach?.................................Wai Yo So Tan
7) I bumped into a coffee table............................Ai Bang Mai Fa Kin Ni
8) I think you need a facelift................................Chin Tu Fat
9) It's very dark in here......................................Wai So Dim
10) I thought you were on a diet..........................Wai Yu Mun Chin
11) This is a tow away zone.................................No Pah King
12) Our meeting is scheduled for next week..........Wai Yu Kum Nao
13) Staying out of sight........................................Lei Ying Lo
14) He's cleaning his automobile...........................Wa Shin Ka
15) Your body odour is offensive...........................Yu Stin Ki Pu

16) Great............................................................Fa Kin Soo PaVad säger man? Fa Kin Soo Pa helt enkelt.


Första, andra, tredje...


Nu är budgivningen igång. Det verkar som att det är vi och en okänd intressent som tävlar mot varandra där första pris är en etta i Luthagen och andrapriset vetskapen om att man åtminstone försvårade för jäveln som stal ens lägenhet. Mäklarfirman meddelar via sms när det händer något med budgivningen, varför det blir minst sagt spänd stämning så fort det plingar till i telefonen. Jag lovar att lättnaden går att ta på när det bara visar sig vara Emilie som undrar hur man gör amfetamin eller något annat ofarligt.  

Lägenheten var fin, verkligen fin. Den ligger jättebra till och har allt jag vill ha, eller ja, det jag kan förvänta mig att få (trots allt svämmar inte bostadsmarknaden över av ettor med relaxavdelning, öppen spis och takterrass). Mäklaren, utseendemässigt en sämre kopia av prins William, var så totalt mäklaraktig att man inte skulle behöva ändra några karaktärsdrag för att göra parodi på honom. Innan han dök upp slog pappa och jag vad om att han antingen skulle köra Audi eller BMW och tro på fan om han inte kom i en silverfärgad Audi.

Innan visningen promenerade vi runt lite i ett svinkallt Uppsala
, ned till centrum och till Ekonomikum. Utanför Ekonomikum blev vi överfallna av en kille i konstig jacka som frågade om vi fått "studentpåsen"? Eh... nej? Varpå jag fick en stor papperspåse i handen som visade sig innehålla ett paket Stimorol, 20-kronors rabatt på Findus megakanelbullar, erbjudande om prenumeration på Dagens Industri, två uppvärmningsbara pizzabullar samt ett exemplar av tidningen Residence. Fråga inte mig.

Dagens förvånande fakta: i en bok om bostadsrätter framkom att om man bor sambo i en lägenhet, måste båda godkänna att den säljs, även om det bara är en som står som ägare. Författaren till boken gav exempel från verkligheten då sambor som inte velat flytta bott kvar i lägenheten trots att den sålts!!! "Varsågod Anna, här är nycklarna. Ja, och det här är Joakim. Han äter Special K till frukost."


Lägenhetsjakten fortsätter.


Nu gäller det att hänga med i svängarna. Eftersom jag jobbade i söndags skickades mormor och morfar på visning av en potentiell lägenhet i Uppsala. Det är en etta på 45 kvadrat med sovalkov, balkong och kök med matplats. På bilderna ser den jättefin ut, vilket mormor och morfar bekräftade med eftertryck. Mamma ringde mäklaren i morse för att höra om vi kunde få komma på visning någon gång på fredag eller i helgen, vilket mäklaren tyckte var alldeles för sent (!) då han förväntade sig att skriva kontrakt runt fredag. Jaså, hade han några bud på den då? Nä.

Nu ska i alla fall pappa och jag åka ner till Uppsala i morgon för att gå på visning halv två -- spännande. Senast jag var på seriösa visningar var över tio år sedan och då lade jag förmodligen mest energi på att påminna mina föräldrar om att jag inte ville flytta. Nu ser det ju tack och lov lite annorlunda ut.


Jaja, it's a long way to go och allt det där, men någonstans måste man börja. Om jag nu bara kommer ihåg att skicka in en högskoleansökan också blir det säkert bra, host. Ikväll blir det till att bränna en skiva med musik både pappa och jag står ut med att höra, om vi ska undvika maktkampen om bilstereon. Man ska verkligen inte underskatta vad som kan hända när två envisa människor med olika musiksmak måste samsas någon längre tid i en bil.


Mitt liv - en saga.


I förmiddags räknade jag ut hela matteboken. Helt fantastiskt -- jag förstod verkligen ALLTING och nu har jag oväntat plötsligt fått massor av tid över. Därför tänkte jag i eftermiddag ta en tur med Porschen, nercabbat förstås eftersom det är så varmt ute. Man uppskattar inte diplomatisk immunitet till fullo förrän man blåser förbi trafikpoliserna i 180 knyck och vinkar i backspegeln.


Middag blir det ute ikväll med en av mina tre fantastiska älskare, han skulle visst ta mig till någon ny restaurang som fått tre stjärnor i Le Guide Michelin. Han sa att han har en present till mig och antydde att det är den där unika Louis Vuitton-väskan jag sååå länge velat ha. Tyvärr kan det inte bli alltför sent, flyget till New York går ju tidigt i morgon och även om det går rätt bra att sova i första klass vill man ju ändå inte vara utan sin skönhetssömn. Särskilt inte när man vet att tio dagars nonstop-shopping ligger framför en.


. Inte riktigt. Jag tänkte bara det var roligare för er att läsa om än min segdragna mattelektion, de otaliga kaffekopparna som resulterat i ett lätt illamående och förkylningen som förvandlat mig till en liten ynklig, snörvlande självömkanshög som helst av allt bara vill krypa upp under en filt och titta på Scrubs i några dygn tills hon kan umgås med världen igen utan att få svår huvudvärk och mördarimpulser.


Dagens Tankar 8/10 2007


 • Återfuktande ögondroppar är en grymt bra uppfinning.
 • Solglasögon + airbag lär inte vara någon bra kombination. Aj.
 • Vattnet i Stockholm smakar apa jämfört med Moravattnet.
 • OnOff lär ha ett par anställda som enbart sysslar med att fabricera jubileum och högtider för att ge butikerna en ursäkt att sänka utvalda priser från jättedyra till bara dyra.
 • Varför blir katter tunnhåriga nedanför öronen?

Oh happy day!


Precis när jag accepterat det faktum att denna dag skulle förbli en tråklördag, fylld av aktiviteter även den mest uppmärksamhetssökande fjortisbloggare skulle tveka att skriva om, hände det -- möjligen det enda förutom att McDreamy skulle dimpa ned framför mig iförd endast ett leende som skulle kunna vända dagen till något riktigt bra. Fia ringer! Fia ringer och Fia är, av någon anledning jag överväger att offra ett får till de högre makterna för, hemma. Hemma som i Mora. Hemma som i ett par kilometer från mig. Hemma!


Det är möjligt att jag gjorde en liten glädjedans. Det är också möjligt att jag började nynna någon sång som bara för en halvtimme sedan skulle vara mer än skäl nog att åsamka andra personer allvarlig kroppsskada. Det är möjligt, för idag är tydligen allt möjligt.

Så Gud, om du nu ordnar det där med McDreamy också ska jag aldrigaldrigaldrig någonsin ifrågasätta din existens eller missbruka ditt namn igen. Åtminstone inte med flit. Har vi en överenskommelse? 

Amen.


Berör mig.


Även om kommunen inte är känd för att bjuda sina anställda på flådiga företagsresor till Las Vegas och liknande, finns det faktiskt en del förmåner. Ja, faktiskt. Bland annat är det en rad aktiviteter och arrangemang man får gratis/till rabatterat pris. Om någon vecka ska jag t ex på taktil massage, ochherregudvadjagserframemotdet. Taktil massage är beröring, inte knåda, och för den nätta summan 150 kronor får man en timmes himmelrike. Jag testade det förra året och hade jag inte haft kontroll över vad jag druckit och ätit innan skulle jag misstänka att de gett mig någon receptbelagd substans -- jag har aldrig varit med om något liknande.


Jag knep den allra sista tiden när jag ringde för några veckor sedan. Det är värre rusning efter tiderna än biljetter till Spice Girls återföreningskonsert. Den sjunde november har jag ringat in på min kalender - då släpps tiderna fram till jul och jag kommer garanterat att ställa väckarklockan. Jag har ingen skam i kroppen, inte vad det gäller sådant här.


Andra saker man kan testa är t ex floating och ljusterapi. Det sistnämnda tänkte jag pröva nu i höst. Jag har kommit fram till att jag drivs av solceller och det är därför jag inte fungerar så bra som jag borde i höstmörkret. Så vem vet, lite ljusterapi kanske kan göra mig snäll... -are. Whatever.


Grattis körkortet 2 år!


Idag är det exakt två år sedan jag tog körkort. Dimmigare morgon vet jag inte om jag upplevt sedan dess, och då menar jag framför allt vädret utanför fönstret. Vitt, vitt, vitt. Jag hade uppkörningstid runt åtta på morgonen och det var som att köra runt i filmjölk.


Konsekvent hade jag innan uppkörningen satt händerna för öronen och nynnat jättehögt så fort uppkörningsnissarnas namn diskuterats, och det var nog mycket tack vare det som jag klarade mig den dagen. Hade jag vetat vem uppkörningsnissen var när jag klev in i bilen, eller varit lugn nog att tolka min körskolelärares ansiktsuttryck, hade nog nerverna ordnat en ny uppkörningstid redan innan ishallen. I efterhand har jag fått veta att han tydligen är jämförbar med Satan reinkarnerad på jorden, om inte Satan själv. Tydligen tycker han om att få människor att gråta och är väldigt bra på det han gör.


Att jag hade Hin Onde själv i bilen hade jag tack och lov ingen aning om när jag rattade ut från parkeringen i något slags zentillstånd efter att nerverna svimmat av förnekelse. Kanske borde jag ha anat något när han bad mig köra till Vattnäs, den utan tvekan dimmigaste platsen han kunde ha hittat. Stundtals var omöjligt att köra fortare än 30.


Trots oförmåga att se vad jag gjorde hälften av tiden gick det bra och jag fick ett kryss i rätt ruta på min papperslapp. Dessutom måste jag ha gjort något slags intryck eftersom Satan skrev Bra! som kommentar på godkännandepappret, vilket enligt min körskolelärare aldrig inträffat förut. Yeah, mörkrets makter gillar mig.


Wrooom

Höst i mitt bröst.


Min nya bodylotion luktar precis som den solskyddskräm jag brukar använda. Varje gång jag använder den nappar följaktligen luktcentrum direkt -- sommar! -- och drar med sig resten av hjärnan, vilket om och om tvingar mig till den smärtsamma insikten att det är minst nio månader innan det blir någon sommar att tala om.


Dessutom har jag haft pepparkakor på hjärnan sedan i måndags då jag träffade någon som luktade just det, och igår tyckte jag precis att det luktade julskinka i huset. Det var fläskfilé och omedelbar besvikelse. Ni förstår. Det pågår en konflikt inom mig, och hur man än vänder och vrider på det kommer man till samma sak: jag avskyr hösten.


Vilken annan årstid som helst är bättre än höst. Jag har verkligen noll förståelse för höstfantasterna och misstänker att entusiasmen bara är deras sätt att hantera ångesten. Hittills har jag inte stött på ett argument för hösten som jag inte har kunnat bemöta. Mörk, kall, grå, snålblåsig, deprimerande, förkylningsfrämjande, ful (och försök inte komma dragande med de fina färgerna, löven har snart trillat av) och allmänt eländigt är vad den är, inget annat. När jag blir stor och rik ska jag emigrera så nära solen det bara går, men i väntan på det tänker jag helhjärtat omfamna min roll som hösthatare. Skitårstid.


Dagens Tankar 3/10 2007


 • Varför tillverkas medicinkapslar i olika glada färger, t ex röd-gul? Finns något syfte eller är det helt enkelt bara för att det går?
 • Vindruvor är beroendeframkallande. Jag. Kan. Inte. Sluta. Äta.
 • Barn, silikonbröst, knark och nu senast giftermål. Vad pysslar folk med? Jag blir ju ffs nästan inte förvånad längre.
 • Varför har inte blogg.se möjligheten att automatiskt posta inlägg som är skrivna i förväg? Jag vet inte om jag tycker om företeelsen, men som alltid vore det kul att ha möjligheten.
 • När man vet att två dl fruktyoghurt innehåller lika mycket socker som två dl glass, känns det helt legitimt att välja frysen framför kylskåpet.

Ner i träsket.


Ni vet när man skiljs ett tag från nära vän och det är otroligt jobbigt just då, men efter ett tag upptäcker man att man kanske inte saknar den så mycket som man trott? Sedan när man väl ses igen känns allt lika bra som förut och man inser det inte alls hade att göra med att man tycker mindre om vännen, utan det var bara ett sätt för hjärnan att inte behöva sakna så mycket.

Precis så är det. Jag har med andra ord fått ett svårt Grey's-återfall. Jag vill ha mer, snabbt, nu. 42 minuter i veckan räcker helt enkelt inte för mig. Håller de samma nivå säsongen ut blir det här en höst att se fram emot. Och dr McDreamy, my gosh. Worth getting sick for indeed - ingen kan stämma den reklamfirman för falsk marknadsföring.


"Change.

We don't like it. We fear it. But we can't stop it from coming. We either adaopt to change, or we get left behind.

It hurts to grow. Anybody who tells you it doesn't is lying. But here's the truth: sometimes the more things change, the more they stay the same. And sometimes, oh sometimes, change is good. Sometimes change is... everything."

- Meredith, A change is gonna come


Cosy in the Rocket


Matteprovet tillbaka idag - MVG, woho. Jag hade ett ynkligt slarvfel, vilket är irriterande nog, men med tanke på att min inställning från början var "allt utöver godkänt är en bonus" är jag mer än nöjd.


Cozyn och jag lever ännu i lyckligt samförstånd. En del av eftermiddagen tillbringades med att testa de varianter som finns föreslagna i den medföljande instruktionsboken. Ja, tröjan kom med en instruktionsbok. Den här gången vill jag mena att det faktiskt är motiverat, eftersom det finns så otroligt många sätt att variera den på (bara genom att missförstå bokens instruktioner hittade jag säkert tio nya varianter).


Det här med instruktioner känns dock ibland aningen överflödigt, t ex när det med dyrare smink medföljer en liten romantisk manual som talar om att mascaran tål regndroppar såväl som tårar, eller hur rougen får kinderna att se ut som att de blivit kyssta av rosor. God bless America...

Annars ska man inte underskatta betydelsen av
bemötandet och ceremonierna runt ett köp. Papperspåsar kommer de facto alltid vara mycket roligare än plastpåsar, och att som på Liberty i London se två expediter tillsammans förbruka en ansenlig mängd tid och regnskog för att slå in ens inköp -- en uppvisning i avancerad origami -- är en upplevelse i sig. Dessutom handlar jag hellre mitt smink på NK av en engagerad expedit som behöver nöjda kunder för att upprätthålla varuhusets image, än av en ointresserad Åhléns-anställd som bara vill ta betalt så fort som möjligt för att kunna fortsätta snacka skit med tjejen i Maxfactor-båset.


Ikväll är det ÄNTLIGEN dags -- efter månader av väntan fortsätter Grey's Anatomy med den fjärde säsongen. Gud ha förbarmande över den som då vågar störa mig, för det kommer inte jag ha.


RSS 2.0