Om det där med födelsedagspresenter till någon man tycker om.


Det är födelsedagar i faggorna och jag har tjatat på pojkvän om vad han vill ha i födelsedagspresent. "En iPhone" är det enda svaret jag med våld dragit ur honom, förutom en rad "jag vet inte":n som jag aldrig kommer lista ut var man köper.

Som kontring funderar jag på att önska mig Hawaii. Ön alltså, inte en resa. Då är sannolikheten att vi båda får vad vi önskar oss ungefär lika stor.

Eftersom det här är första födelsedagarna i vårt förhållande som ska uppvaktas och grejas kring känns det lite spännande. Och med spännande menar jag småjobbigt, definierat i i-landsproblemstermer. Att jag fyller år först är förvisso bra, eftersom det då är hans present som får lägga ribban. I teorin. I verkligheten failar det på att han har den taskiga smaken att fylla år tre dagar efter mig och därtill mitt i Kristihimmelfärdshelgen i maj. Fail på den alltså. Inte nog med att jag är så illa tvungen att skaffa presenten innan, om den inte lever upp till hans nivå är dessutom minnet av min present dagsfärskt. Illa, illa.

Så -- hjälp! Sitter ni på några bra pojkvänsfödelsedagspresenttips? Det vet jag att ni gör, kläm fram dem bara. Gärna något smart, originellt, kärleksfullt, personligt och roligt. Inte ett presentkort bara, det råkade jag och min stora mun kläcka ur oss i helgen att det känns opersonligt att ge sin käresta. Ett skott i foten kunde inte ha varit tydligare. Hilfe?


BildkällaDamn, who's a sexy fish?


Lite appropå den eminenta Facebook-gruppen som dykt upp -- "vi som sjöng 'freestyla, raka maka fon' istället för 'rock the microphone!'" (seriöst, borde vi inte bunta ihop hela min generation och stoppa i den gruppen?) halkade tankarna in på Akons Sexy Bitch. Sedan diskussionen uppkom tillsammans med vänner för ett tag sedan har jag verkligen haft svårt att släppa refrängen. Vad sjunger karln egentligen, om inte damn, who's a sexy fish?

Okej så låtens titel ger väl
, vadskamansäga, en ledtråd kring vad han faktiskt sjunger. Plus det faktum att fiskar kanske inte faller helt naturligt in i sammanhanget (även om det faktiskt inte var så länge sedan vi skakade loss till Who let the dogs out? Kom någon förresten fram till vem som släppte ut dem?). Och jag lyssnar och lyssnar efter de där bitcharna men jag hör bara fisk. Är det fel på Akons uttal, min hörsel eller kan jag ha missat betydelsen av fish i min gangsta-vokabulär?

Är ni med mig eller mot mig? Fisk, fisk, fisk. Lyssna bara -- spola fram till 1:13 om ni är otåliga -- och döm själva. Fisk.Damn girl, damn who's a sexy fish, sexy fish...

There are some things that can't be done. For everything else, there's iPhone.


I helgen fick jag något slags vårstädnings/inredningsryck och som vanligt gick det ut över omgivningen. I detta fall var omgivningen pojkvännen. Jag skuttade runt mellan golv och tak, rev ut, rensade och ramlade i mitt kaosande på den nyckelhållare jag länge tänkt sätta upp i hallen men väntat på Henrik för att slagborra upp. Han var halvvägs på väg ut genom dörren men inte snabb nog för att undkomma min ivrighet.

Jag: "Häär! Nyckelhållaren du skulla borra upp åt mig!"

(Översättning: Du trodde väl inte att två månader i USA skulle få mig att glömma bort vad du lovat?)
H: "Just det ja! Men hrm, vi behöver ett vattenpass."
(Översättning: Fan, hon kom ihåg. Orka göra det nu, bussen går ju strax)
J: "Äh, är det verkligen så noga? Vi har ju linjal och talmetern!"

(Översättning: Men jag vill ha upp den nununu!)
H: "Det blir rakast så, jag kan ta med mitt hit sen."

(Översättning: Då får jag skjuta på det till senare).
Jag (exalterad): "Men duuu! Jag har en vattenpass-applikation på iPhonen!!!"

(Översättning: IN YOUR FACE!)

En minut senare är iPhonen förvandlad till ett perfekt fungerande vattenpass och jag ökade på ledningen i vårt förhållande till sisådär 5-1000. (Fråga inte Henrik om poängställningen förresten, han förstår sig inte på hur man räknar sådant där ordentligt).

Så kanske förstår jag mig inte på alla lustiga verktyg som min far lämnat i en bra-att-ha-låda under min säng. Och det kanske inte finns kakelfog- eller slagborr-appar än, men snart jävlar kan jag och telefonen gå en ronda med Timell himself och vinna.


Dagens Tankar 9/4 2010


  • Vem använder egentligen äggvärmar-huvor? Jag dömer ingen nu, jag är bara himla nyfiken på denna företeelse jag endast sett på bild och i Åhléns påskpyntsreakorg. Vem?
  • Tjoho för Apples nya operativsystem OS 4.0 som kommer till sommaren! Då kommer vi få reda på om det är möjligt för mig att bli mer iPhonifierad än så här. Bettingföretag i hela landet håller andan.
  • Borde man kvinna gå på bostadsrättsföreningens årsstämma? Gör man sånt om man är vuxen? Vad är chanserna att få ut något mer än en plastmugg kaffe och en torr havrekaka från Icas ekonomipack?

Bildkälla

Hej, mest efterlängtade långfredag någonsin!


Långfredagen är det idag, en dag vi firar till minne av att även Jesus själv lärde sig att sista dagen innan helg kan vara riktigt seg. Och jag själv hoppas verkligen att dagen nu lever upp till vad namnet lovar och är riktigt lång -- för idag, idagidagidag, idag kommer pojkvän hem efter två långa månader i USA. Hipp hurra, glad påsk, hallelujah, god jul och grattis på namnsdagen alltiett!

Eftersom Företaget, som skickade H på export med två veckors varsel och på obestämd tid, såg sin sista chans att bråka med mig landar flyget naturligtvis kvart i åtta på morgonen. Vilket är varför jag i egenskap av Duktig Flickvän nu tassat upp i ottan för att ta en tidig flygbuss till Arlanda. Extra tidigt också eftersom jag måste sminka mig och dona, inte så mycket för pojkvännen kanske (som förhoppningsvis skulle uppskatta mig i vilket skick som helst efter två månader bland tjocka amerikanare... or else!) utan mer ifall terrorister kapar planet till typ Novosibirsk och kvällstidningarna vill ha en intervju.

Jag skojar naturligtvis. Om tidningarna. Det där med kapningar har jag övervägt. När jag ägnat över två månader åt så mycket längtan och saknad känns det så overkligt att få hem honom igen att jag bara väntar på att universum ska langa fram ett krokben.

Men insch SAS och alla galna terrorister kommer jag om nån timme få stå där uppe vid Arlandas ankomsthall med min påse ostbågar (det pojkvännen påstår sig ha saknat mest förutom mig) och vara en av de där längtande människorna de filmar i Stockholm: Arlanda eller i världensbästaromantiskakomedi Love Actually. Glad påsk? Den kunde inte vara gladare!RSS 2.0