Wikipedia: idiotsäkert.


Sittandes i skolan vid catwalken på Ekonomikum (det är ingen catwalk egentligen, det är den långa korridoren utanför biblioteket men ni kan räkna ut varför den kallas så) snappade jag, den notoriska tjuvlyssnaren - människor är så förbannat spännande - upp en dialog av skratta-eller-gråta-slaget mellan tre grabbar som diskuterade sitt nyskrivna PM:

Kille nr 1:  ”Ja, och så måste vi ju ändra källorna. Vi kan inte ha Wikipedia”.
Kille nr 2: ”Vaddårå?”
Kille nr 1: ”Alltså, vi kan inte ha Wikipedia som källa. Det går inte. Det är inte pålitligt.”
Kille nr 2: ”Men det står ju massor av fakta där. Det är ju ett uppslagsverk.”
Kille nr 1: ”Jo, men alltså, vem som helst kan ju gå in och ändra där.”
Kille nr 2: ”Ja?”
Kille nr 1: ”Vi KAN bara inte ha Wikipedia som källa till vårt PM. Vi måste gå direkt in på Naturvårdsverkets hemsida så vi har en primärkälla.”
Kille nr 3 (lägger sig i): ”Usch, vad jobbigt. Tänk om det står precis samma sak som på Wikipedia?”
Kille nr 2: ”Ja, eller hur! Det står faktiskt sjukt mycket bra på Wikipedia.”

Dunk. Dunk. Dunk.


Dagens Tankar 30/9 2009.


 • Har sagt det förut, säger det nu, kommer säga det igen: i samma stund som folk slutar förnedra sig i rutan, blir Idol så förbannat tråkigt att klockorna stannar.
 • Är det någon mer som upplevt fenomenet med att om man inte tvättar bort nagellacksborttagning ordentligt, börjar fingrarna göra ont?
 • En kollektiv kjam till alla er som besvarar/kommenterar Dagens Tankar! Förutom att jag blir klokare och får stora gåtor besvarade, älskar jag att ta del av era tankar.

It's a slippery koffein-slope...


Jag har gjort det.

Det. Det där som jag lovat mig själv om och om igen att inte göra, för min egen skull. Jag har börjat dricka morgonkaffe. Och nu är jag förstörd, alla mornar händanefter kommer jag att förvandlas ett dreglande, våldsamt monster som sliter upp lyktstolpar och välter bilar om jag inte får kickstarta dagen med en fix koffein. Det är vad jag borde tänka och skuld är vad jag borde känna, men allt som finns i mitt huvud är: varför började jag inte med det här tidigare?

Sen kan man ju resonera som så att koffeinberoende faktiskt är bättre än många andra -inberoenden. Nikotin. Heroin. Kokain. Amfetamin. Adrenalin. Antihistamin. Klamydia-medicin.

Förnekelse är missbrukarens bästa vän
.

Måndag 28:e september, 2009


Gör ett pit-stop vid bloggen mellan skolböckerna Roast på Berns och sängen för att tipsa om filmen jag såg igår på bio (men ingen cred skall tillfalla IPRED-lagen, utan sällskapet som bjöd): "Inglorious basterds". Ja, med e. Det var länge sedan jag hade en så fantastisk filmupplevelse. Filmen är så sjukt, ja, med betoning på sjukt, grym! Jag är sedan länge ett stort Tarantino-fan, men det här är tametusanimej bland det bästa han gjort.

Förutom den traditionella
komik-splatter-blodigheten och humorn, är den fantastisk filmad och psykologiskt uppbyggd. Hela filmen har man ingen aning om vart det ska ta vägen, men vart det än är vill man följa med. Skådespelarinsatserna från bland annat Christoph Waltz och Brad Pitt var briljanta. Och tro mig när jag säger att Braddan fick prestera för det omdömet, för hos mig har han inte så värst många gratispoäng annars.

Se den! (Kanske med ett par fingrar framför ögonen).


Dagens Tankar 27/9 2009


 • Jag har tittat in i spåkulan och förutspår: Alex Schulmans pappa-bloggande kommer inom kort orsaka en lavin av föräldra-bloggar med mindre lyckade efterapingar av hans dialoger med sin baby.
 • Jag undrar vilken budget Elgiganten och Postkodlotteriet har för att hyra in John Cleese respektive Bill Clinton för att i reklamfilmer uttala företagsnamnet på svengelska.
 • Som ett stort fan av Gilla-funktionen på Facebook efterlyser jag samma möjlighet med blogginlägg. Genialt. Som en kommentar utan the pressure. Gilla, helt enkelt.

Dagens Tankar 24/9 2009


 • Men komigennurå Kanal 5 och lägg upp de senaste avsnitten av Fråga Olle-dokumentärerna! Ett ynka litet avsnitt uppe, wtf! Jag behöver ju min veckodos fascinerande konstigheter.
 • Fax. När såg man senast en sådan hemma hos någon? Finns de fortfarande, annat än på museum? Så sjuuukt mycket 90-tal asså.
 • Att man som mest kan ha fem familjer igång samtidigt på Sims 3, och dessutom inte ha dem i samma kvarter, det är faktiskt sämstare än sämst. Skämmes tamejfan, Electronic Arts.

Julvärd 2009. Vem vill ni se?


SVT:s val av värdar för julen. Låt oss börja med att fastslå det odiskutabla: Arne Weise (julvärd 1972-2002) var, och kommer alltid vara, The Julvärd. Lotta Bromé (2003) - förstod aldrig the grej med the tjej; Ernst (2004) - ingen favorit; Blossom Tainton (2005) - sorry, träningsassociationer är inte vad jag önskar under frossarhögtidernas högtid; Ingvar Oldsberg (2006) - jag är väl fel målgrupp men har aldrig köpt myten om mannen; Anne Lundberg (2007) - var hon julvärd? och i julas Lasse Kronér, sedvanligt lite ofarligt hemtrevligmysig.

Min personliga favoritkandidat till platsen är Mark Levengood. Momintroll och mystomte i ett -- vad mer kan man seriöst begära av public service på julafton? Annars skulle jag gärna tänka mig att se Magnus Betnér i rutan som total mys-kontrast. Jag har en känsla av att hans ironiska bitterhet skulle gå rakt igenom sisådär 4 miljoner tv-rutor och få de mest inbitna julfantatiker att konvertera. Misstänker dock att SVT:s internrekrytering kommer vaska fram nån som Anders Lundin eller Peter Settman.

Vem vill ni se som julvärd 2009 och varför?
Blondinbella? Mikael Persbrandt? Zlatan? Filip & Fredrik? Anna Anka? Eller INTE se för den delen. Ordet och fantasin är fri!

Dagens Tankar 22/9 2009.


 • Varför skickas det ut TVÅ identiska kårlegs-kort per termin? Inte för att det gör mig något eller så, jag bara undrar. Räknar de med att genomsnittstudenten festar bort minst ett kort per termin, så lika bra att skicka två direkt?
 • Vem köper låt-ringsignaler nu förtiden? Nästan alla mobiler är ju kompatibla med mp3-filer numera. Är det nån förutom de som vill gråta ut i kvällspressen om hur de lurats (= synonym för "oförmåga att läsa det finstilta") till dyra prenumererationer när de baaara ville ha en hit från Galna Grodan? Snyft.
 • Vart tog svininfluensan vägen nu då? Expressen, Aftonbladet, hallå? Var är min dagliga dos världsundergångshysteri?

Fredag 18 september 2009: Work hard, play hard.


Tänkte bara kika förbi så här efter fredagens föreläsning och bekräfta att ja, jag lever. Fortfarande. Alla rykten ni hört om att jag isolerat mig från omvärlden för att endast umgås med min MacBook är tyvärr, tyvärr inte sanna. Det gör mig uppriktigt frustrerad att jag inte har mer tid att lägga på att lära känna min äppel-darling (jävla påhitt, det där med skola). I morgon blir hon en vecka och har hittills överträffat alla förväntningar, även om mina Mac-skillz inte är fulländade. Jag har lyckats installera Sims 3 (men inte hunnit spela), haft flera uppslitande gräl med iTunes och är numera härskarinnan of multi touch-touchpaden.

Hösten har kickstartat.
Ni har hört det förut, men det är mycket nu. Places to go, things to do, people to see. Nej förlåt, jag ska sluta med de töntengelska uttrycken, men jag tror att Hollywood-fruarna i måndags kan ha lämnat mig med permanenta hjärnskador. Anna Anka är hela hon som en vandrande trafikolycka. Otäck, fel, skrämmande, men man kan inte vända bort blicken. Hon vill bli en förebild för Sveriges kvinnor, minsann. Jag tycker mest hon ser ut som en efterbild. Efter något som var väldigt tragiskt och gick väldigt fel.

Meeen skit i allt det nu. Om någon timme dyker hennes efterlängtade kungliga höghet Lena upp och om inte det förtjänar min fullständiga uppmärksamhet vet jag inte vad. Jag tar examen januari 2011, med lite tur hinner jag uppdatera bloggen innan dess.

Dagens Tankar 13/9 2009


 • The Ernst, ni vet, kitchstången. Jag tycks ha utvecklat någon slags immunitet, eller möjligen sjukdom. Han låg där barfota i en hängmatta i ett båthus och jag hörde mig själv tänka: karln är ju lite småmysig. Vart ska jag vända mig för att få hjälp?
 • Kändisdjungeln. Varfööör?
 • Appropå baconfebern går Svenska Fotbollsförbundet ut med rekommendationen att man inte ska skaka händer med motståndare efter match. Fair enough... jag menar, det är ju inte som att smittan främst är luftburen eller att spelarna har någon övrig kroppskontakt under de 90 minuter som matchen pågår.

DET BLEV EN...
.... FLICKA!

Jag är numera fantastiskt stolt ägare singelmamma till denna underbara lilla varelse som är alldeles, alldeles ny i världen och som är totalt beroende av min hjälp. Jag ser på den hur den bara ber mig att älska den. Som alla nyblivna föräldrar har jag ingen jävla aning om vad jag håller på med, men bara vi har varandra, kärlek och Apples support ska det här nog gå vägen.

Välkommen till världen, Denise MacFeast.

Dagens Tankar 9/9 2009


 • "This track is currently not available in Sweden." Spotifys 100-populäraste-låtar-listor gör mig förbryllad. Hur kan en låt som inte går att spela i Sverige vara den tionde populäraste låten i Sverige? Hur många har då har hört låtarna som kommer efter?
 • Den nygamla Idoljuryn är bättre än den gammelgamla.
 • Appropå tv, vad är den där Kändisdjungeln det reklamas för överallt för något? Sorry men jag hinner inte googla om detta inlägg ska vara postat 09.09.09.

Fem riktigt grymma saker, en tisdagsmorgon så här:


Ett: Mamma kommer hit till Uppsala idag och blir hos mig ända tills på lördag!

Två: Leveransdatumet på min MacBook och co blev just uppdaterat till i morgon. I morgon! (Så... trist att det krockade med ditt besök, mamma, men det finns ju massor av intressanta saker att fördriva tiden med i Uppsala).

Tre: Min Lena kommer på finbesök från Förenade Kungadömet nästnästa helg and it's gonna be friggin' awesome.

Fyra: ... tänker jag inte berätta för er riktigt än. En del av er vet, bloggen får vänta. (Sorry, fick lov om jag skulle få ihop fem riktigt grymma saker). Allt jag kan säga är: jag ska inte vara med på tv, jag är inte gravid och visst hatar vi folk som retas med hemligheter?

Fem
: Paramores akustiska version av Kings of Leons grymma Use Somebody. Lyssna!


Testbilden says: Välkommen!


Möt min nya dörrmatta. Mm, jo jag vet, det där med att blogga dörrmattor kanske inte är ett enormt steg i min "Bli personligare"-kampanj (justja, den...), men vill man vara lite djup sådär kan vi ju se det som en symbol för det första steget in i mitt privata jag (som ni kan torka av skiten på innan ni går vidare in...?).

Eller så kan vi ju se det som en kul inredningsdetalj. Efter att ha letat dörrmatta i över ett och ett halvt år (seriöst underexploaterad marknad!) ramlade jag på denna i en mattbutik i Göteborg. 69 ynka kronor. Jag vet inte om man direkt kan tillämpa begreppet 'kärlek' på en dörrmatta, men 'jävligt nöjd' är åtminstone en bra beskrivning av känslan när jag kliver på den.

Dagens Tankar 6/9 2009.


 • Cred till Upplands Lokaltrafik för att de inte har nattaxa på sms-biljetterna. Få saker är så värda som de 20 kronor det kostar att åka varm, trygg buss hem mittinatta.
 • Åh vaere för knas med blogg.se nu då? Eller är det bara åt mig det är helt blankt under 'Nytillkomna objekt'? Annoying.
 • Jag vet inte hur många år jag gick runt och trodde ekobrott hade med miljön att göra.

En liten snabb lista:


Saker jag vill ha, men inte behöver:
-
Marc Jacobs Classic Q Hillier Hobo, Svart.
- Svininfluensan. Jo, jag skrev det du tror jag just skrev. För vore det inte liiite skönt att ha den överstökad och räcka långnäsa åt allt vad vaccinationer och smitthysteri heter? Förutsättning: överlevnad.
- En egen liten bil. Funkar även med en stor. Oh the luxury.

Saker jag vill ha OCH behöver:
- En laserskrivare.
- En liter mellanmjölk.
- Hjälp med att välja kläder till kvällen.

Saker jag behöver, men inte vill ha:

- Kurslitteratur för tusentals kronor med höjdartitlar som Allt du behöver veta om industriell administration (förhoppningsvis en jävligt tunn bok). Flertalet författade av lärare på kursen. Nämen det känns toppen att sponsra våra lärare med mina lånade CSN-pengar. Verkligen. Jag skulle inte göra något annat för pengarna om jag fick välja.

Saker jag har, men inte vill ha:
- En försäljare från Tele2 som telefonstalkar mig.
- Enerverande Spotify-reklam! Den där Melody en bedååårande röst Gardot-reklamen håller raskt på att bli en trigger för mig. En gång till och något otäckt händer.
- Kåravgiftsräkning för sommarkursen. Det finns två terminer per år och då borde ffs två terminsavgifter räcka. Vad vill ni ha härnäst, en njure? Min förstfödda?


Den där grissjukan alltså...


Det här med svininfluensan. Är ni för eller emot?

Jag tvekar. Min uppväxt präglas trots allt av en allt annat än hälsosam konsumtion Arkiv X och följaktligen vet jag mycket väl att det är exakt något sådant här Cigarette Smoking Man och alla andra MiB skulle hitta på för att massinjicera folk med alienvirus. Det som jag själv kan se starkt talar emot en sådan teori är väl snarast den samordningsförmåga ett sådant projekt skulle kräva. Bara att föreställa sig fyra personer som ska enas om snacks till fredagsmyset och sen applicera det på världen så inser man att det troligtvis krävs lite mer än en after work-middag i FN.

Kanske borde man vänta lite när de börjar vaccinera? Se om folk börjar droppa ner döda runt omkring en med vaccinationssprutan i armvecket. Fast tänk om man skulle åka på virusskiten då? Och jag kommer bli ihågkommen för omvärlden som VÄGRADE VACCINATION: 22-ÅRIG KVINNA DÖD I SVININFLUENSAN, underrubrik: Läs hennes blogginlägg exklusivt i Expressen.

Äh, lika bra att ta vaccinations-skiten i alla fall
. Om så bara av anledningen att om inte sjukdomen skulle ta kål på mig (jävla uttryck förresten, vad har rotfrukten med döende att göra?), skulle alla redan uttjatade svininfluensaskämt garanterat göra det.

Dagens Tankar 3/9 2009.


 • Hur många graviditetsrykten kommer detta inlägg att ge upphov till? Hehe...
 • Varför är det alltid bara mögel i halva ädelostarna? Det är ju möglet som är det gottigaste.
 • Den där vinstskatten alltså, finns den på riktigt? Vinn en DVD-film på Ica Kuriren! Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Betalar någon den? Eller är det bara något som alla tror man måste ha med i tävlingar, fast ingen vet varför? 

Gungeligungstol.


Min favoritmöbel i lägenheten är min nya gungstol, som inte alls är ny utan arvegods från mormors, öh, far eller något sådant. Den är helt underbar att sitta i, man kan få utlopp för alla myror i brallan när man gungar i den. Gosigt galore blir det också av mitt lilla fårskinn jag lagt i den. (Poängteras kan att fåret levt ett underbart fårliv i det fria ute på Sollerön innan den blev min rumpvärmare). Inom familjen har fårskinnet skämtsamt fått namnet "Lilla Flåset", en referens som swishar förbi alla som inte minns mardröms-barnprogrammet Lillstrumpa och Syster Yster (de två raggsockorna hade en liten pälsbit från sin döda hund som de släpade runt på = Lilla Flåset).

Gungstolar brukar ju annars som bekant vara populära rastplatser för hemsökande andar. Pappa skämtade om att Lilla Flåsets osynliga ande kommer att gunga i stolen och spökbräka. Jag skrattade. Och tittar mig regelbundet över axeln efter spökfår.


I väntans tider...


En del av er i min närhet vet redan om det, men så här ligger det till: jag går i väntans tider. Familjen väntar tillökning och jag är sprudlande glad och förväntansfull inför min nya baby. Beräknad ankomst är 11 september och otålig som jag är hoppas jag verkligen inte att det går över tiden. Jag har bara sett bilder än, förstås, men h*n är uppskattningsvis 2040 gram tung och 32,5 centimeter lång. Om ni undrar över namn är det redan bestämt -- om det blir en flicka ska hon heta Denise och om det blir en pojke ska han heta Dennis den andre. Tills vidare kallas den dock kort och könsneutralt för MacBook Pro, och jag kan helt ärligt säga att jag inte bryr mig om vilken sort det är bara den är frisk och hel när den kommer!

RSS 2.0