Ändrade Planer


Som en del av er vet var planen att jag skulle åka hem till Sverige runt 5 juli, när Ni slutat skolan.

I helgen kom dock Mrs D och undrade om jag bokat flygbiljetter. Uh-oh tänkte jag. Det visade sig då att familjen fått tag på en ny au pair - privat, eftersom Mrs D gjort sig ovän med argenturen - som kommer börja jobba här 16 juni.


Följande information har kommit fram om min efterträdare:

- Hon är tyska och pratar inte särskilt bra engelska. 

- Hon är enligt Mrs D en bra bilförare, med motiveringen att hon kört på Autobahn
  (eftersom alla vet ju att enbart bra bilförare kör på Autobahn).
- Hennes kompis ska börja som au pair i Mrs Ds väns familj i samma kvarter som 
  oss.


På grund av mina prov kan jag tidigast åka hem 21 juni, så jag försökte lite fint påpeka att det kanske är onödigt att vi går dubbelt i nästan en vecka.

Då visar det sig att den nya au pairen tydligen ska åka över hit om några dagar (!) och bo med sin kompis värdfamilj (!!!) i två veckor innan hon börjar här.

Jag förstår faktiskt inte hur de tänker. Om hon nu ska bo hos sin kompis/siamesiska tvilling i två veckor, kan hon inte stanna där några dagar till så att vi slipper gå på varandra? Mest tycker jag synd om Ni som varken får ett riktigt avslut eller en riktig början.

Nej, de sista dagarna blir nog intressanta - en tysk tjej som inte kan engelska och jag, vars tyskakunskaper är begränsade till några svordomar, ett par räkneord samt varianter på en handfull fraser - "du är en apa/potatis/bratwurst", "jag har ingen aning" och "då går vi". I och för sig, när jag funderar på det, inte helt oanvändbara fraser.

Jag känner ingen lust att stanna längre än nödvändigt, så igår bokade jag flygbiljetter hem 21 juni, dagen innan midsommarafton. För att vara SAS gick det misstänksamt smärtfritt och okomplicerat, vilket förmodligen beror på en av dessa två saker: 1) ödet hade förbrukat jävlighetskvoten igår i och med inbrottet, eller 2) det förbereder någonting riktigt stort.  


Inbrott - Igen!


Andra gången på sex månader. Fan vad less jag blir.

Anna och Lena på Zoo


Ja, det är precis vad det låter som. I lördags åkte vi till London Zoo, sedan våra ambitiösa planer om London Eye skrotats på grund av dåligt väder. Vi såg bland annat jättestora fiskar, lemurer, (fr)uttrar, giraffer, zebrarumpor, sovande lejon, arga gorillor, pelikaner, punk-lamor och naturligtvis otäcka barn i massor.

Pingvinerna var mina favoriter. De här två skojiga pingvinerna pussades, eller kräktes möjligen upp fisk i munnen på varandra.

Pingu I & II

På kvällen fortsatte pingvintemat med filmen Happy Feet. Det måste vara det sämsta jag har sett i filmväg på länge, och då såg jag ändå Pirates of the Caribbean II rätt nyligen.

Hur tänkte de som gjorde Happy Feet? "Låt oss göra en film om en pingvin som inte kan sjunga och blir mobbad för att han steppar. Pingvinen träffar några småpingviner som bryter på spanska - här kan vi återanvända Madagaskar-pingvinerna! - och steppar sen så att människorna slutar fiska fisk. Slut."

Och nej, jag tänker inte be om ursäkt för att ha avslöjat citationstecken handlingen citationstecken ifall någon inte sett filmen. Jag ser det som att jag gjort er en tjänst.

Vi och Wii


I fredags fick familjen ett efterlängtat tillskott.

Detta i form av en fantastisk, vit, fyrkantig maskin - inte helt olik en iPod på anabola steroider. (Den militanta aktionsgruppen AntiPod välkomnar förresten nya medlemmar, det är bara att kontakta antingen mig eller Lena).

Jag pratar naturligtvis om Wii. Egentligen var det tänkt som en födelsedagspresent till Ni (ett Wii till Ni, hihi) men det är först nu Mr D lyckats/orkat få tag på ett. Ni och jag var antagligen lika upphetsade när det anlände med expresspost från amazon.com.

Mr D viftade nonchalant bort bruksanvisningen när det var installeringsdags. Vi talar här om en man som inte kan skilja en AV-kabel från en DC-kabel och som knappt bemästrar brödrosten. 

Han kopplade glatt fel medan en upphetsad Ni skuttade runt i cirklar kring honom och sjöng i nonchuckern. Själv höll jag mig på någon meters säkerhetsavstånd ifall karln skulle lyckas elchocka sig själv.

Efter lite diskret hjälp från au pairen satt till slut alla sladdar där de skulle. Hela fredagskvällen spelade Ni och jag sedan sportspelen som kom med - tennis, boxning, baseball, bowling och golf.

Trots begynnande förslitningsskada i axeln är det precis så hysteriskt roligt som det sagts mig. Med familjen i Frankrike tills onsdag har jag dessutom ensam vårdnad om lilla Wii. Kan ni tänka er en bättre ursäkt att inte gå ut i regnet eller plugga inför kommande prov?


Royal Mail Is Not My Homie


I morse damp det ned ett brev genom brevinkastet som jag tyckte jag kände igen. Det stämde också - jag hade nämligen postat samma brev för två dagar sedan. Dock inte adresserat hit, då det inte ligger inte i min natur att skriva brev till mig själv.

Nej, det brev som låg på hallgolvet borde i skrivande stund befinna sig i Sverige och hos den person det var adresserat till - mamma. Det gick dock inte att se nu, eftersom det satt ett stort, rött klistermärke ovanpå adressen. Där stod att läsa: There isn't enough postage on this Airmail item so we are resending it to you. To resend it, please take it (with the label still in place) to a Post Office branch and pay the missing postage.

Ursäkta vad? Jag har köpt ett standard EU-frimärke för 44p. I standardstorlekskuvertet ligger ett standardstorlekskort som inte har någon tillstymmelse till blydekorationer eller solitt guld. Hur kan det portot inte räcka till?

En titt på Royal Mails hemsida ger vad jag misstänker är svaret. Sedan jag köpte mitt frimärke för ett par veckor sedan verkar det som att de höjt priserna på utrikesfrimärken från 44p till 48p. 4p motsvarar, för er som inte är insatta, cirka 50 öre. Och detta skulle jag naturligtvis veta.

Det har säkert suttit någon liten postfascist som hatar livet och gnuggat händerna över dessa fyra pence. Jag undrar vad som hade hänt om jag inte skrivit ut en avsändaradress. Hade brevet varit hopplöst förlorat i ett stort brevbål på Royal Mail eller hade det gått igenom systemet i alla fall?

Tackar vet jag Sverige, där Posten ändå levererar breven till mottagaren och sedan skickar en ett krav till avsändaren på extra porto + serviceavgift på 20 spänn som man glatt kan strunta i.

På det röda klistermärket som täcker adressen står This label peels off. Vad de inte tillade var att resten av kuvertet under också följer med.

Så det matchande kuvertet är förstört, jag måste klämma in ett besök på Posten i min redan överbokade dag och mamma får inte sitt omsorgsfullt hemmagjorda kort på mors dag. OCH jag börjar fundera om brevet till Singapore som jag postade är lika lost det, eftersom jag köpte frimärkena vid samma tillfälle.

Jag hoppas det här gjorde någon på Royal Mail väldigt glad.


Sol, Sol, Strålande Sol


+26 grader visar termometern i skrivande stund och solen strålar från en aningen molnig himmel. Rapporterna om att detta är en försmak på en rekordvarm sommar börjar dyka upp i tidningarna och jag hoppas de har rätt, även om jag inte sätter någon särskild tilltro till dem - de låter lika odelat positiva varje vår.

30-gradig värme är dock inte önskevädret i en storstad som London. I kombination med alla turister blir allt över 25 grader olidligt. Redan nu märks turisternas närvaro, särskilt under helgerna, och värre kommer det garanterat att bli.

Som det är nu får man bruka våld för att ta sig fram på Oxford Street under helgerna. Förra helgen åkte Lena och jag förbi London Dungeon och skrattade rått åt den 2-3 timmarskö som ringlade sig utanför. Det finns vissa tunnelbanelinjer och stationer vi definitivt undviker - Piccadilly Line en lördageftermiddag är endast för de riktigt äventyrliga och de riktigt korkade. 

Jag undrar verkligen varför folk åker till storstäder som London om somrarna. Ok, det är kul om solen skiner - men är det skoj nog att uppväga timslånga köer till turistattraktionerna; stekheta, proppfulla tunnelbanevagnar och olidlig trängsel på gator och i butiker?

Nu ska jag ut i trädgården med en lagom okrävande roman om privatskolor i New York som jag norpat från Mrs D's bokhylla och bara njuta av solen medan den skiner.

Så Kan Man Också Se Det


Ni och hennes kompis, båda ensambarn, satt och pratade om syskon igår.

Kompisen: "If I could have a sibling, I would like mine to be a girl, not a boy. If you had one, what would you like it to be?"
Ni (iskallt): "Dead."

Jag höll på att skratta av stolen. Hon är bra frän, den där ungen.

Det Som Hände


Green Park, igår eftermiddag:
"Ett steg till duvjävel och jag gör en Ozzy Osbourne."


Hur kunde en dag som skulle handla om avslappning, skönhet och njutning förvandlas till ett stress- och irritationsmaraton med dödshot mot parkduvor? Låt oss spola tillbaka tiden några timmar.


Dagen inleddes föga lovande med allvarliga tågproblem, då tåget helt enkelt inte dök upp och ingen kunde säga varför. Efter en del krångel tog vi oss dock till London och The Studio i tid.


Vår tid där var under all kritik. Det visade sig på ett tidigt stadium att make up-artisterna o.s.v. som "jobbade" där var inhyrda människor utan någon koppling till själva studion eller någon lust att göra mer än de absolut måste. Helst läste de skvallertidningar och pratade i mobiler eller med varandra.

Våra behandlingar då?

Handmassagen innebar att "make-up artisten" kladdade lotion på mina händer. Manikyren att hon filade mina nagar i en minut och sedan målade ett lager genomskinligt nagellack. Ansiktsbehandlingen var när hon blaskade rengöringskräm på mitt ansikte och torkade bort det. Sminkningen får jag ge henne cred för, den blev fin. Hårstylingen som jag sett fram emot utfördes av en "frisör" som inte lyssnade på ett ord av vad jag sa och förvandlade min önskan om stora, mjuka Hollywood-lockar i halva håret till hårdsprayade korkskruvslockar i från hårbotten och ut.

Och champagnen, som skulle flöööda, fick vi be om. Nu är jag är ingen expert på Bucks Fizz, men jag misstänker att förhållandet inte ska vara en tesked champagne till ett glas juice. Alkoholhalten i det glaset bubbeldricka mättes i ppm, inte promille.

När vi skyndats igenom våra behandlingar - som sammanlagt tog ca halvtimme - fick vi vänta i en trasig ko-soffa närmare en timme, innan det var dags för den upp-haussade fotograferingen.

Den snorkiga fotografen stressade oss och ville helst att vi båda skulle hinna vår session med sex klädombyten på tjugo minuter. Hon lyssnade inte på vad vi ville ha för slags bilder, anpassade inte bakgrunden efter vad vi hade på oss (vilket t.ex. innebar att vi satt i en slags ägget-stol med våra glamourkläder) och hennes engagemang bestod i att hon blev tjurig när vi inte lyckades slå mänskliga knutar på oss själva för att uppfylla hennes önskemål om poser.

Efter fotograferingen skulle de "bra" bilderna väljas ut av okänd aukoritet och touchas up innan vår "viewing session". Vi blev tillsagda att tillbaka en timme senare, men då var de förstås inte klara. Bara en liten stund till, lovade den menlösa "managern" om och om igen, så vi fick vänta i en mörk källare med en Coca Cola-automat som enda ljuskälla. "En stund" blev en halvtimme, en halvtimme blev en timme, en timme blev en och en halv.

Till slut blev vi inropade till ett halvskumt bås av en kvinna som skulle visa oss bilderna på en dator. Totalt fick vi se runt 15 bilder var, av vad som måste ha varit runt ett par hundra. Vissa outfits fanns inte med alls. Många bilder var oskarpa, vilket kvinnan försökte förneka. Hon blev dessutom sur och otrevlig när hon insåg att vi inte ha några bilder annat än den som ingick - de kostade 1100/styck. Det slutade med att vi valde varsin rätt kass bild mest för att komma därifrån.

För att toppa det glömde Lena sina nyinköpta solglasögon i vänte-soffan och dem såg vi aldrig mer. Vi misstänker starkt att de två ryska glädjeflickorna som kom efter oss hittade och lade beslag på dem.

Rejält missnöjda lämnade vi studion. För att komma bort från mänskligheten så gott man kan i en miljonstad åkte vi till Green Park, slog oss ned på våra pashminor, åt glass och surade ikapp.

Och där har ni bakgrundshistorien till duvcitatet.


Min Lördag


Tower of London. Tate Modern. Big Ben. Houses of Parliament. Westminster Abbey. Victoria Tower Gardens. 2x uteserveringar. King's Road. Piccadilly Circus med omnejd.

Jag lovar, när som helst ringer Bonniers förlag och ber om rättigheterna till en bild på mig och Lena att placera bredvid ordet "effektivitet" i sitt nya uppslagsverk.

I morgon är det pampering som gäller hela dagen. *skräckblandad förtjusning*

Allt kan hända, gott folk. Precis allt kan hända.

Goda Omen (?)


Jag har allvarligt börjat fundera vart Lenas och min "day of pampering" kommer att sluta. Tecknen är inte goda.

I eftermiddags upptäckte jag att jag hade ett nytt röstmeddelande från okänt nummer. Mellan spraket lyckades jag urskilja en röst som presenterade sig som Louise/Lisa/Laura från The Studio, följt av en osammanhängande röra som handlade om att mitt presentkort där går ut 17:e juni och att jag borde ringa upp dem för att göra en bokning snarast.

Kallsvett. Vår dag är ju sedan länge inbokad till på söndag (trodde vi) och jag kommer inte att vara en särskilt happy camper om de slarvat bort den.

Hela eftermiddagen spenderade jag sedan med att försöka ringa The Studio. Inget svar, trots att de skulle ha telefontid. En gång var det upptaget, en minut senare inget svar.

Dessutom upptäckte jag idag att tågen till London på söndag, för första gången sedan jag kom hit, inte går. It fucking ante mig, jag säger bara det. Sätten att ta sig in till London på söndag är följaktligen, vad jag förstår, reducerade till två - att bengå och att lifta.

Äventyr, gott folk, äventyr.


Torsdag Syttende Maj


Ska snart träffa Lena i Wimbledon och gå igenom våra outfits till vår "day-of-pampering" på söndag - en heldags skönhetsbehandlingar på en enligt dem själva exklusiv London-salong, The Studio.

Förutom skönhetsbehandlingarna ska vi ta med 5-6 olika "outfits" till en "photoshoot", vilken ska resultera i en A4-bild av okänd kvalitét som ett minne från dagen. Spä-nnan-de. Vill man ha fler foton får man betala extra, står det i det finstilta. Lena snokade reda på hur mycket. 1000 spänn per pappersfoto och 800 per bild på en cd-skiva. Host.

Föräldrarna har åkt hem till fosterlandet, saker och ting börjar gå tillbaka till det normala. Det börjar dra ihop sig till exams, jag har minst en i veckan hela juni. Totalt är det nio delprov. Ha-ha. Jag har åtminstone mina två speaking exams i början, 2:a och 6:e. Thank God for small favours.

Veckan efter nästa vecka är det dags för ännu ett half term-lov, mitterminslov antar jag att vi skulle säga i Sverige. Mrs D upptäckte att hon hade en massa air miles ihopsparade som hon måste använda upp, så hela familjen D ska då till Frankrike i tre dagar - au pairen tråkigt nog inte inkluderad. Så mycket för att vara en del av familjen, fnys. Jag får i alla fall vara att ledig fem dagar på raken, lördag till onsdag. Alltid något.

Nu ska jag släpa mig upp till badrummet och göra något presentabelt av det råvarumaterial jag har till godo för att ta Wimbledon med storm. Stay tuned for more news.

Happy Birthday To Me!


Så har man fyllt tjugo år. Hipp-hipp-hurra! Själv märker jag ingen större skillnad - ingen extra tumme som växt ut eller så. Min Porsche lyser med sin frånvaro, men jag är övertygad om att den bara fick lov att stanna hemma på grund av Sterlings viktregler.

Jag har funderat lite över poängen med att fylla tjugo. Vad är det egentligen som händer då? Det är väl Systemet, något motorcykelkort och "exklusiva" kryssningar med Birka man får tillgång till - som jag har längtat. Kanske får man helt enkelt se det som nog med bonus att man inte är tonåring längre, hehe.

Föräldrarna är fortfarande kvar här, de flyger hem till Sviiiden ikväll. I skrivande stund har de gett sig av ner till byns bibliotek och till matbutiken Waitrose för att inhandla lunch. Vi har hunnit med en hel del under tiden de varit här - Science Museum, Harrods, båttur på Themsen, Hamley's, Guildford, Pollock's Toy Museum, Liberty, King's Road, shopping, Design Museum... med mera. Jag tror inte att jag behöver förklara närmare varför bloggen inte blivit uppdaterad på ett tag.

Vad mer har hänt? Mr D har krockat bilen. Tja, krockat och krockat... När vi kom hem i lördags kväll stod han på knä med en tejprulle vid baklyset på sin tre månader "gamla" Mercedes och tejpade (!) ihop det krossade baklyset för att få det att fungera. "I bumped into something," var förklaringen han moloket gav. Ordet "bumped" var väl här en underdrift - på den bakre stötfångaren var det en rejäl, djup krater.

Mrs D var bortrest under helgen och jag skulle gärna vilja höra hur Mr D förklarade incidenten för henne - hon hade säkert någonting att säga om det, host host. Nis reaktion var dock svår att missa - hon skuttade innanför dörren och ropade glatt "Daddy smashed his car!" som om hon tillkännagivit att jultomten var på väg. Barn...

Örnarna Har Landat


Välbehållna anlände mina föräldrar med taxi från Gatwick i onsdags kväll. Med sig hade de valda delar av Sverige - köttbullar (hemgjorda förstås), Kalles Kaviar, Plopp och lösgodis. Ni fick - naturligtvis - en ljusblå dalahäst med sitt namn på och hon var mäkta imponerad. Hon fick också min favorit Bröderna Lejonhjärta på engelska, eftersom hon älskade Mio min Mio.

Tyvärr är vädret k a s s t i ordets fulla bemärkelse - så här dåligt tror jag faktiskt inte att det varit sedan jag kom hit. Temperaturen ligger runt 17 grader och det duggregnar/ösregnar i intervaller. Mulet är det också, och blir det inte bättre vette sjutton om inte London Eye får klara sig utan oss.

Igår hann vi avverka Science Museum, Kings Road och Piccadilly med omnejd. Vad föräldrarna har för planer att se här vet de nog inte ens själva, vädret får avgöra. Idag är det tänkt att vi ska åka till Guildford, förutsatt att vi klarar oss helskinnade från trippen till Tesco the Übermarket nu på förmiddagen då undertecknad har det tvivelaktiga nöjet att vara chaufför.

Jag insåg just att två (!) dagar återstår av mina tonår. Som det känns nu - och jag har ingen direkt anledning att tro att det ska förändras - kommer det att bli ett sorglöst farväl. I år har jag stått för vad som kan beskrivas som Den Sämsta Önskningslistan Någonsin (tm), hehe. Storleken på paketen har fått mig att börja fundera över om jag var tillräckligt tydlig med mitt önskemål om en svart Porsche 911. I och för sig skulle det kunna vara nycklarna till en i paketen. Ja, så måste det vara...


Snörvel, Damn It


Mr D var på affärsresa till Qatar förra veckan. Med sig tillbaka hade han en kylskåpsmagnet formad som en vindögd kamel, en budgetbeige necessär/handväska med orden "Qatar Airport" på och en ondsint post-flygplansförkylning. Ni fick alla tre och delade med sig av den sistnämnda till mig. Så här sitter jag nu igen och snörvlar och undrar mitt tidigare så pålitliga immunförsvar blev kvar i Sverige.

Eftersom mina föräldrar är på väg hit i skrivande stund och jag dessutom fyller år på söndag känns det verkligen som dålig timing att bli sjuk nu. Det vore i och för sig inte särskilt förvånande, då min födelsedag brukar ha en tendens att på ett eller annat sätt krocka med annat - Sardinien, Mallorca och förra året studentbalen, för att ge några exempel. Men jag kör stenhårt med vatten, Benylin samt några skumma orangea vitamintabletter och hoppas att med detta kunna fördriva ondskan ur min kropp. Toppa det med några avsnitt Sex & the City och lite choklad och jag borde bli frisk på nolltid, eller hur?

Igår på väg hem gick jag förbi en vräkig silverfärgad Bentley, brutalt felparkerad till och med med engelska mått mätt. När jag kom närmare såg jag att den hade en fet parkeringsbot på vindrutan och jag blev genast på bättre humör. Ibland är det så att man funderar på om Gud inte finns i alla fall.

Cambridge, Hampton Court och Victoria & Albert


Effektivitet är det ord som sammanfattar min och Lenas helg.

I lördags tog vi oss till Cambridge, geografiskt placerad bortom all ära och redbarhet. Det var i alla fall det intrycket vi fick där vi satt på det halvskumma tåget som susade fram genom den engelska landsbygden. Väl där kikade runt i butikerna och lite olika kända college, bland annat Jesus College, där det var dött som i graven, och Trinity College, som enligt obekräftad polsk uppgift ska ha förekommit i Harry Potter-filmerna.

I söndags steg vi upp i ottan (nåja, allt är ju relativt) och åkte till Hampton Court, fast beslutna att vara där innan alla andra turister. Vår strategi fungerade - under stora delar av vistelsen var vi och de grönklädda vakterna/guiderna de enda i rummen. Flera timmar vandrade vi runt där, utrustade med "bandspelare" och hörlurar. Hampton Court var väl värt ett besök, särskilt eftersom det var så lite folk, även om jag för inträdespriset hade förväntat mig att se i alla fall ett litet spöke.

Vi åt vår medhavda lunch i trädgården utanför och gav oss sedan in i the Maze, den berömda labyrinten. Kläckandes skämt i stil med "a-mazed by the Maze" och "a-mazing in the Maze" hittade vi in till mitten ganska fort, tvingade en engelsk gubbe att föreviga ögonblicket åt oss och letade oss sedan ut, vilket visade sig vara aningen mer komplicerat än att hitta in. Men skoj hade vi och ut kom vi! Till slut.

På väg från Hampton Court mötte vi strida turistströmmar och busslaster med pensionärer och snor- eh, skolungdomar. Från Hampton Court åkte vi in till centrala London och gick på Victoria & Albert-museet ett par timmar. När det började bli kväll och dags för museet att stänga, vandrade vi iväg till Royal Albert Hall. Vi slog oss ned på trappstegen vid Alberts minnesmonument i Hyde Park och tittade på folk som gick/rullade förbi - totalt utmattade och rätt trötta på London, men stolta över oss själva.

Trinity College
Trinity College, Cambridge

101 Bilder Jag Inte Tagit Själv
Hampton Court Palace

Royal Albert Hall
Royal Albert Hall

Exams, Powerwalk och Cambridge x2


Fikade med Lotta i Guildford igår. Vi passade på att ta en shoppingrunda också och jag inhandlade en snygg, svart (aren't they all?) klänning på H&M. Dessutom såg jag en fin aprikosfärgad bomullsklänning på New Look, som inte jag har bestämt mig för om jag ska slå till på eller inte. Få saker slår lite retail therapy.

Eftersom alla exams dyker upp i juni, både ESOL-kursen och Cambridge-kursen, har jag numera engelskalektioner på onsdagar för att kunna öva med tjejen jag ska göra ESOL Speaking Exam med. ESOL ska jag göra på Brooklands College 6:e och 20:e juni, medan Cambridge-proven är i Wimbledon. Ni tycker väl inte att det låter rörigt? Fick papper från Wimbledon i veckan om datumen för mina prov ? 2:a och 13:e juni. Den 2:a är en lördag. Jag kan knappt hålla inne med all glädje som bubblar upp i mig. Ha-fucking-ha.

De tre senaste kvällarna har jag varit ute och powerwalkat med en polsk au pair som bor i samma område som jag. Jag träffade henne i skolan en gång och vi nämnde att vi kanske kunde ta en promenad någon gång. I tisdags ringde det på dörren och där var hon, utan förvarning, och ville att jag skulle följa med ut på powerwalk. Det ville jag egentligen inte, men med Ni en meter bort vore en undanflyktslögn samma sak som au pair-självmord. Jag är ju trots allt den som ska representera det Moraliskt Rätta och Riktiga i hushållet. Det är tur att jag bara arbetar 25 timmar i veckan.

Den polska au pairen pratar non stop och jag behöver bara skjuta in ett mm, hmm eller okej ibland för att hålla igång henne. Om jag råkar missa något eller svarar fel fungerar alltid den gamla hederliga språkskillnadursäkten - Ursäktavipratarolikaspråkjagmissförstodvisst. Hon är trevlig och så men lite, eh, speciell. Igår skulle hon t.ex. visa 300 bilder från sin endagsutflykt till Brighton och beskrev hur hennes bror brukar köra över hemmets kattungar när han kommer hem från disco på kvällarna. Efter vår första promenad verkar hon ha fått för sig att vi ska powerwalka varje kväll, men det håller jag på att ta ur henne.

I morgon tänkte Lena och jag åka till Cambridge, vilket med andra ord kan beskrivas som "äventyr". Ledorden är tågbyten och picknick. Hampton Court har vi pratat om på söndag, men beror väl lite på hur mycket energi och ekonomi vi har kvar efter morgondagen. På måndag är det bank holiday här i England och Mrs D är hemma hela dagen med Ni, så au pairens tjänster behövs ej - hurra! Tre dagars ledighet, come to mama!

Spindelkvinnan II


Nu ska ni få höra.

Med musik i öronen stod jag igår förmiddag och strök tvätt, lite lagom i min egen värld. Jag hade precis vikt ihop en av Nis pyjamaser och lagt den i högen med hennes färdigstrukna tvätt. När jag vänder mig om tillbaka mot strykbrädan ser jag någonting ur ögonvrån som inte stämmer.

Dramatisk paus för att höja spänningen.

På en av stolarna i köket har jag lagt min egen tvätt i en hög i väntan på strykning. Inget konstigt med det. Men vad tronar längst upp på klädhögen, om inte den största spindel jag någonsin sett i verkligheten, Skansen och liknande undantaget.

Trots att spindelskräck inte är en egenskap jag anser mig besitta, erkänner jag att jag skrek till i ren förvåning. Hade jag varit Thailand eller... eller Australien känns det kanske inte lika motiverat. Det är en del av paketet, om man säger så. Men England? I en Londonförort? Längst upp på min klädhög?

Runt 6-7 centimeter stor inklusive ben var den och svart med något slags lilaaktigt/grått mönster på "bumparna". Snabb som bara den sicksackade den fram och tillbaka över mina t-shirts.

När den första förvåningen lagt sig stod jag en stund och bara tittade på spindeleländet, som passande nog börjat borra in sig i min älskade Blodgivare-tröja. Jadu, tänkte jag, en av oss ska donera blod och inte är det jag.

What would McGyver do? Sannolikt inte vad McAnna gjorde - att hämta dammsugaren.

Efter en intensiv närkamp som involverade att en brun som t-shirt närapå slutade sina dagar i en dammsugarpåse, en Blodgivare-tröja som kastades på golvet och en mördarspindel som försökte gå till attack (jag lovar!) kunde jag andas ut och titulera mig vinnare av matchen. För säkerhets skull sög jag upp några myror efteråt för att distrahera spindeln inne i dammsugarpåsen, utifall att det nu skulle finnas någon spindel kvar att tala om.

Det får regna i fjorton dagar nu, det är värt det. Jag samexisterar gärna med alla planetens äckliga varelser så länge de håller sig på sin kant. Men när de tänjer på gränserna och börjar röra sig inne på mitt territorium - då har de skitit i det blå skåpet. Då är det krig.

RSS 2.0