Kontaktdagarna: Bytet.Mina personliga två största triumfer under Kontaktdagarna:
1) Att lyckas pricka en boll i en soptunna iförd snorkel-glasögon märkta "Fatal Vision". Jag siktade, kastade och vann - en reflexväst i storlek L från Länsförsäkringar. Happy times.
2) De vanliga dödliga plockade godis ur de stora skålarna med Twist-godis vid Kraft Foods monter. De två blonda tjejerna som charmade den unga Kraft Foods-killen (newbie längst ner i näringskedjan som åkt på uppdraget att stå och se käck ut i två dagar vid en universitetscaféteria i en alldeles för blå pikétröja) fick varsin stor Twist-påse när den äldre kollegan inte tittade. Happy oh so happy times.

Skörden i övrigt: Nåt kilo godis, tjugotalet pennor, Tele2-nyckelband, mörkblåa KPMG-vantar storlek XXL, tre chipspåsar, en lila Nordea-gris, mineralvatten, Dove-flaskor, tandkräm och tandborste, skoputs, ett otal anteckningsböcker, stickad mobilhållare från Ernst & Young att hänga runt halsen, KPMG-kapsyl/korkskruvsöppnare och molande ont i höger arm efter att ha kånkat runt skiten en halv dag.

Och ja just ja! En tredje schlager-kortlek från KPMG. Är DU KPMG:s Schlager Star? Bara att hojta om nån vill ha en. Först till kvarn!

Kontaktdagarna.


I morgon smäller det! Säkert. Någonstans. På Ekonomikum drar i alla fall årliga Kontaktdagarna igång, som alltså inte arrangeras för att uppmuntra närkontakt och kärlek mellan ekonom-singlar, utan är en slags mässa där hela skolan invaderas av en massa företag. Syftet är i korthet att förse ekonomstudenterna med en årsförbrukning pennor och mässans devis är Gratis är gott!. (Eller ja, exakt så är det väl kanske inte på riktigt, men alla vet ju att det är så det är).

Ära mäts i coolaste gratisprylar och företagen rankas förstås helt därefter. Det fungerar något sådant här:
Trista standard-mintgodisar = Inte ens värt besväret att passera montern.
Fruktgodisar = Sneakar väl in en hand och snor en handfull i hopp om att hamna på rätt sida av 50-50 chansen att de går att tugga utan kostsamma emaljskador.
Dumle/Bounty/Mars = Trevligt! Jag kan ta en broschyr för att komma nära godisskålen.
Vattenflaskor/tårta/schampoo etc = Kan väl byta några ord med representanten för att få lägga vantarna på the goods, och försöker garanterat sno med mig dubbel uppsättning "jag har en kompis som..."
Goodiebags = Skriv upp mig på maillistan, jag är jätteintresserad, och rå hit med påsen!

Nu ska skrivbordspennorna utrensas. Återkommer under morgondagen med fångstrapport.

Stockholm, synd och kossor.


Tog en pluggfri torsdag och åkte in till hufvudstaden. Otroligt mycket rea + otroligt lite folk = guldläge ur shoppingsynpunkt. Man vet att det är lågkonjunktur när affärer som Mulberry har 70%-rea. (Sidospår: vilken kurs har de där sminkmänniskorna gått som lärt dem att med domedagsröst leda in varje samtal på kundens hud- eller andra problem? Chaneltanten hann dödförklara min torra hud på flera sätt och snudd på skriva obduktionsprotokoll, och då frågade jag efter nagellack). Jag begick en stor synd och några små. (Om det här var en shoppingblogg är det här ni skulle se dem på bild).

Träffade också härliga Hanna i ett par timmar och lunchade. Jättemysigt! Jag misstänker dock att någon någonstans i Sverige just nu skriver ett undrande blogginlägg om de två tjejerna i hörnet på Gallrian-restaurangen som fipplade med plastkossor och nakna Barbiedockor...


Kossan och Barbiedockan på bilden har allt med blogginlägget att göra.

En tanke bara...


En tanke bara: Om personen med tvättid innan har lämnat kläder kvar i torktumlaren och inte hämtat dem två tre timmar efter att deras tvättid tog slut, visst övergår kläderna och deras öde då automatiskt i nästföljande tvättande persons ägo?

Jag har en plan.

Universitetsnivå.


Andra föreläsningen på Nationalekonomi A och vi har redan hunnit räkna med nötter och kaffe, Adam och Eva, smör och kanoner. Jag ser förväntansfullt på framtiden.


Vissa klyschor har jag inga problem med att leva upp till.


Människor som säger att lycka inte kan köpas för pengar har inte ätit Ben & Jerry's Half baked.Ikväll ska jag rota fram något och offra till glass-gudarna för att de (åter?)infört Half Baked i Sverige. Kanske den där läskiga förpackningen Euroshopper-glass som någon hädare släpat in i mitt hem. Den där så kallade glassen borde komma med en "Icke att förtära"-lapp, sanna mina ord...

Konsten att inte tentaplugga.


Har varit lite bloggstiltje på sistone, jag vet. Jag tentapluggar. Lögn. Förvisso har jag tenta comin' up comin' up, det var tyvärr sanningsdelen i det hela. Men jag pluggar inte. Jag kan inte. Eller tvärtom: jag kan. Jag kan mer än de 10 av 25 poäng jag behöver för att bli godkänd på tentan och därmed få VG i Företagsekonomi-kursen. Vilket är en jävligt knepig sits att vara i, ska jag säga er, när man är van vid att hårdplugga in i det sista. De senaste dagarna har jag inte gjort annat än nån gammal tenta (för syns skull) och jävligt många varv på den halsduk jag håller på att sticka. Har till och med repat upp den ett antal gånger för att den inte ska bli klar så fort.

Utan att överdriva kan jag säga att jag räknar timmarna tills tentan är över. I skrivande stund befinner vi oss T-minus 39 timmar. Sen på fredag kväll ska det firas att Fek-kursen går i graven, med middag, ABBA Singstar och tentafest. Niceness. Att jag sen inte kan ta en ton om så en livstidsförbrukning av Mulberry-väskor stod på spel gör bara det hela mer spännande. Jag sjunger inte. Senast jag sjöng inför folk var nog i tredje klass när jag var Lucia och jag är tämligen säker på att de lyckades dölja de värsta skadorna med en kör i bakgrunden. Det får helt enkelt bli kameraförbud i dörren och döda alla vittnen.


The Curious Case of Benjamin Button.


Bildkälla

Filmtittning igår med tjejerna och The Curious Case of Benjamin Button som har biopremiär i dagarna i Sverige. Hela poängen med filmen är att huvudpersonen Benjamin (Brad Pitt) föds gammal och åldras baklänges, d v s blir yngre och yngre. Intressant... tills vi halvvägs in i filmen inser något förödande: Mentalt är Benjamin Button ett barn när han föds och han utvecklas i normal takt. Det enda som faktiskt skiljer honom från vanliga människor är att han fysiskt ser först äldre, sen yngre ut -- och det faktumet varken ifrågasätter eller uppmärksammar omvärlden knappt överhuvudtaget.

Filmen ignorerar alltså sin egen poäng och blir därmed helt poänglös. För skalar man bort de pampiga tag-linens om att kärleken möts på mitten blah blah blah, är den otroliga Benjamin i princip en vanlig, trolig karl. Saken förvärras ytterligare av att jag är helt Brad-immun. Han är dessutom inte i närheten av naken någon gång under filmen, så vad som motiverade den där Gloden Globe-nomineringen är verkligen beyond me.
 
Dessutom är filmen nästan 3 timmar lång och om man inte på den tiden ens lyckas sänka en oceanångare eller åtminstone gör ett hyggligt försök att jaga rätt på en ring man kan styra världen med, då lär man ha något bättre än detta att komma med. 

Sammanfattande kommentar: Borde döpas om till The Not So Curious Case of Benjamin Button.

++ / +++++, för att sällskapet var trevligt och det trots allt var en ursäkt att äta chokladbollar.

Helgen har börjat.


Så var det helg, tugga och svälj. Jag har firat genom att reafynda reasynda två tröjor jag verkligen, verkligen ville ha (det kallas "slow shopping" enligt källan till visdom Damernas Värld; att köpa färre saker men bättre kvalité). Min bästa tid är nu, sannerligen, jag älskar att nosa upp fynd på rea. Lågkonjunkturen fungerar här till min fördel -- butikerna sänker priserna mer än vanligt på fler märken än vanligt, och det är samtidigt färre kunder i butikerna. Happy days.

Vidare är fläskkarré tinad till middag och det ska göras både vitlökssmör och vitlöksdressing till salladen. Vitlöksöverdosen tjänar två syften; det är både gott OCH det kan förhoppningsvis ta kål på eventuell ondsint smitta då magsjuka tydligen går. Doften skrämmer ju bort alla andra så varför inte bakterierna också, liksom. Dessutom ska jag tentaplugga hemma mest hela helgen så jag kan glatt sitta och stinka för mig själv i vitlöksångorna.

Ikväll kommer jag inte titta på Let's Dance. Så om ni ringer mig efter åtta-draget och hör musik i bakgrunden är det alltså inte Let's Dance, nej, det är något helt annat. Så, nu vet ni det. Trevlig helg på er.


Jo appropå tågresor.


Vilken av tågtyperna i nedanstående inlägg är jag, undrar ni? Som några av er korrekt listade ut så är jag blondinen som "ockuperar eluttaget det första hon gör (fast hon kanske egentligen inte behöver, men bara så ingen annan ska ta det sen), för att sitta och knappra på sin laptop under hela resan och människoförakta sina motresenärer".

Jag kan vidareutveckla: jag är den som alltid bokar en fönsterplats för att få tillgång till sagda eluttag (det har blivit en principsak) och som sedan något år tillbaka lärt mig att det är lika bra att låta handväskan ockupera sätet bredvid och låta resten av vagnen fyllas upp för det är 1) ingen som tackar dig för att du låter bli och 2) kan man hålla galningarna på avstånd bör man göra det så länge som möjligt.

Jag har alltid telefonen på ljudlös hela resan och gör inte så mycket väsen av mig. Jag har mina Koss the plug-hörlurar inkörda så djupt i hörselgångarna att de kysser hjärnhinnan; skriver utkast till spydiga blogginlägg på datorn och tittar på avsnitt av Sex & the City vilket får tanten bakom att kika förskräckt (men egentligen nyfiket) mellan sätena. Sannolikt har jag fullt av grejer vid mina fötter då jag aldrigaldrigaldrig någonsin brukar hatthyllan, av den enkla anledningen att jag aldrig någonsin lyckats och aldrig någonsin kommer lyckas nå upp till sådana höjder. (Så om jag tackar nej till ditt erbjudande om hjälp att lägga upp saker beror det inte på otrevlighet, utan att jag vet att what comes up inte alltid comes down).

När resan närmar sig sitt slut studsar jag upp i överdrivet god tid för att gräva mig in till den stora resväska som jag säkerligen släpar på och som säkerligen blivit inpackad längst in under ett berg av dryga stockholmares resväskor. När tåget slutligen stannar krävs det målfoto för att avgöra om jag eller resväskan ramlar ut först på perrongen. Några frågor på det?


Strange(rs) on a train.


Jag börjar se ett mönster. I varje SJ-vagn tycks finnas (och notera att detta är absolut minimum):

  • Någon som äter mandarin (möjligen apelsin) så att det stinker i hela vagnen.
  • Minimum ett (1) drygt barn som leker hur-länge-och-högt-kan-jag-skrika-och-bråka-innan-föräldrarna-säger-nej. (Ett lek vi övriga resenärer aldrig får veta hur den slutar, eftersom ordet aldrig under resan lämnar de för Super Nanny överkvalificerade kandidaternas mun).
  • En kille i hoodie som är så där astuff bara killar i nedre tonåren kan vara, med väldigt, väldigt dåligt isolerade hörlurar som delar med sig av sin musik till hela vagnen.
  • Ett kärlekspar som lever i tron att hur bra ett förhållande är står i direkt proportion till frekvensen offentligt kladdande.
  • En förvirrad pensionär, som ser så där konstant småorolig ut under hela resan och bryter ut i total panik när mobiltelefonen barnbarnen gav i julklapp råkar ringa.
  • En handfull otäckt, rakt-ut-i-luften rosselhostande människor.
  • En person som tror att den dåliga mobiltäckningen på tåget kan rådas bot på genom att prata högre.
  • Ytterligare ett par idioter som tar tio signaler på sig att fatta sambandet mellan att telefonen ringer och att man ska svara.
  • En grupp högljutt fnittrande tjejer i tretton-fjortisårsåldern med mjukisbyxor, Friis & Company-väskor (alternativt kopior av Friis & Company-väskor), korta fuljackor med ludd och färgglada SonyEricsson-telefoner som visar bilder och filmklipp för varandra från senaste festen där de drack massor av cider och öl med coola EPA-burna grabbgänget.
  • En blondin som ockuperar eluttaget det första hon gör (fast hon kanske egentligen inte behöver, men bara så ingen annan ska ta det sen), för att sitta och knappra på sin laptop under hela resan och människoförakta sina motresenärer.

SJ, SJ, gamle vän, om 2,5 veckor ses vi igen...


En tidig recension av år 2009:


"Kallt". Det är det omedelbara ordet som trillar in i huvudet när jag fnular över år 2009 hittills. -24,3 visade termometern igår innan jag kröp ner under mina två täcken med duntofflor och dubbla lager pyjamasar. Utetemperaturen, alltså. Inne ligger det väl runt nollan.

Isoleringen som följer av kylan har inneburit att äventyren fem dagar in på året varit något begränsade. Jag har sett Wall-E (så söt!), utkämpat blodiga familjestrider i När då då?, nästan klarat When You Were Young på Expert-nivån i Guitar Hero och blivit superduperduktig på koncernredovisning. Jag även slagit fast att Lady Gagas "Poker Face" är årets -- dvs de senaste fem dagarnas -- bästa låt. Oklart egentligen exakt varför den tilltalar mig, men jag misstänker koppling till att den spelats i festliga, glada sammanhang ute på lokal och mitt undermedvetna därmed associerar den till lite tjolahejtjolahoppsansa.

På onsdag börjar skolan och allvaret. Nu ska jag äta creme caramel, om inte pappa eldat upp den med bunsenbrännaren i köket.

Kallt. Kallt. Kallt. Men snö!
Minus 23 grader and counting. Neråt.

RSS 2.0