Poolparty i Knutby.Så, poolparty i Knutby. Tre personer badade. En frivilligt, två med hjälp och kläderna på. (När det vaknades dopp utnyttjade jag min ringa storlek och tog betäckning bakom större föremål, t.ex. soffor och kameran). Det påstods att det någon gång under dagen varit 19 grader i poolen, men då måste nog någon ha legat på termometern innan. Kallt. Men nästan onödigt roligt.


The Sekt fanns inte representerad på plats, men någon där uppe höll alldeles säkert ett vakande öga på oss, för på något mirakulöst sätt varken vurpade någon på plaskvåta köksgolv eller snubblade-frakturerade sig på den översociala vovven. I bilen på väg in till Uppsala mötte vi flera finklädda sektmedlemmar i bil, troligen på väg för att prata med Gud på söndagsmorgonen. (Eller jorda någon, svårt att säga säkert med tanke på den geografiska platsen).


På min väg hem genom ett morgonsömnigt Uppsala mötte jag fler fanatiker, fast med en annan religiös inriktning. Gym-sekterna. Klockan tio en söndagsmorgon. Mänskligheten kan vara så sjuk.


Förlåt...


... men nu rymmer jag igen. Efter att ha sovit som en död i 12 timmar och stått i duschen ungefär lika länge, tar jag nu med mig Sofia, en av mina nyinköpta bikinis och en stor portion mod och beger mig till Knutby (vilket jag berättat om tidigare, minns ni?) för att dela badring med pastron. Oh boy. Jag tror inte jag kan föreställa mig mängden bloggmaterial kvällen kommer förse mig med.


Dagens Outfits t.o.m. år 2010.Vad sa du, herr Tulltjänsteman? Några inköp under min utomlandsvistelse? Absolut inte! Se på mig, jag är ju omslagsflickan för Inget Att Förtulla!

---

Jag är tillbaka.
Med full resväska, prickar över bokstäverna och mitt livs första jetlag. Har haft det skitbra och har massor av bilder och historier att terrorisera er med så till den milda grad att ni till slut inte kommer veta om det är ni eller jag som varit i New York. Ska bara sova ett dygn eller två så tar vi itu med den biten, ok?

Halsningar fran New York.


Hey y'all. Sitter just nu i hotellets hysteriskt overprices internetcafe medan ni darhemma sakert ligger och sussar (okej, kanske en del av er). Klockan ar har tjugo i sex pa kvallen och mor och jag ar precis pa vag ut i varmen och vimlet for att ta oss en kvallsshoppingrunda pa Macy's med omgivningar.

Sammanfattningsvis ar amerikanerna feta, vadret toppen, allting ar sa billigt att vartannat affarsbesok ar ett seriost test av ens sjalvkontroll, de gula taxibilarna ar overallt och reskassan ar inte tom an. Nar jag kommer hem igen lovar jag att beratta allt om killar pa Abercrombie & Fitch vars enda arbetsuppgift ar att sta med bar overkropp och le mot kunderna; om botoxade karringar med chihuahuor i hundbarnvagnar och om hur man far gratis kakor pa Starbucks. Nu maste jag ut och motionera Visa-kortet. Vi hors.

New York 21-29/8.(Jag önskar särskilt att Lena tar en extra titt på min
färdigpackade resväska. Är du stolt över mig nu?)Här är Le Splendid Plan. Och vaddå allmänintresse? I det här stadiet skriver jag enbart för att sysselsätta mig själv i den ljuvliga väntan på avancemang i resplanen. Lovar att försöka bruka internetcaféer under min frånvaro, så kika gärna in här framöver för pricklösa rapporter om god shoppinglycka, 35 nya Ben & Jerry's-smaker och storleken på amerikanska pannkakor.


---

Idag:
13-14
. Mormor och morfar skjutsar mig och mor till Arlanda.

Incheckning, ev. internetcafé, födointag och troligen varsitt glas vin till nerverna. 

16.35 Planet lyfter (Malaysia Airlines).

Och inga kommentarer om planjävlar som trillar ner nu. Den kvoten har vi fyllt för ett tag framöver.

00.35. Landar i New York (Newark) svensk tid. 18.30-ish lokal tid.

Terroristkontroller, bagageutlämning, tåg, hotellet och fantastiska äventyr non stop i en vecka.

  

Återkomst:

Fredag 29:e augusti.

---


... Nepp. Absolut ingen chans att något går fel där.
Ha en skön vecka nu, mina läsare, och ni vet... wish us luck.

Vi hörs!


Resfeber-ish.


Okej.

Okej då, jag erkänner väl att jag har drabbats resfeber. Det är fet payback-time för den brutala iskyla och det lugn jag besuttit de senaste dagarna. Darn it. Magen pirrar och snor sig när jag räknar timmarna till presumtivt take off. Med ojämna mellanrum kollar jag tvångsmässigt att passet inte knatat iväg från där jag la det sist,  i handväskan (det har det inte, än). Och därefter måste jag givetvis kolla igen att jag inte drabbades av blackout under senaste kollen och flyttade passet. Worst case scenarios trillar över mig från alla håll och kanter.

Tänk om resväskan går sönder? Om planet är jätteförsenat? Om det är överbokat och vi inte får följa med, får man slå markpersonalen då? För oss som inte passar i orange, finns de cubanska overallerna i andra färgkombos? Tänk om jag tappar bort mamma bland alla höga hus? Tänk om inga amerikaner busvisslar efter mig (oh the horror!) och Ralph Lauren-filten jag spanat in faktiskt inte är på rea på Macy's?

Och nej, jag ber inte om någon form av sympati eller medömkan. Men om någon har en Valium till övers är det välkommet.


Jo appropå det vi pratade om nyss.Källa: Aftonbladet

I rest my case. Mouhaha.

Handywoman.


Jag anser mig vara en hyfsat händig tjej, åtminstone händigare än genomsnittet. Spikar oftast med rätt ände av hammaren.  Slipar. Har målat mig runt lägenheten. Spacklar. Monterar Ikea-möbler själv. Visst rådfrågar jag gärna och ofta min hantverkarguru, pappa, och kan verkligen inte kalla alla verktyg i lådan vid sina rätta förnamn, men så länge ingen ber mig timra en friggebod eller koppla om hushållselen fixar jag tillvaron.


Men. Men! Det här med byggvaruhus alltså. Så fort jag kliver innanför dörrarna infinner sig en känsla jag kan tänka mig inte är helt olik den många män upplever när de motas in i kvinnoklädesbutiker. Tråktråktråk. Ofantliga mängder saker jag inte vet vad det är, inte vet vad man ska göra med och rätt och slätt inte bryr mig om. Tvåhundra olika sorters lysknappar. Skoj! Oljefyllda elradiatorer. Ge mig två!

Pappa släpade mig in på ett Jula-varuhus i fredags för att... ja, vad besöket gick ut på är jag lite oklar över, jag var upptagen med att räkna ut hur fort vi kunde ta oss därifrån och tvärs över gatan till Ikea. Något om en av de tvåhundra elknapparna och en metallklump att skruva fast saker i. Skruvstäd? Nevermind. Medan min anfader irrade bland hyllorna försökte jag att lokalisera avdelningen med humor. Takvifte var det närmsta jag kom. Om vi säger så här: det räckte inte riktigt hela vägen till att ge besöket mening.New York is getting closer by the minute.


Happ, så var det cirka 51 timmar kvar innan planet lyfter till New York, insch Gud och Malaysia Airlines och alla andra som kan tänkas ha ett finger med i spelet. Och hör detta: jag är faktiskt varken särskilt stressad eller orolig, vilket alla som känner mig vet är högst okaraktäristiskt. Fröken Förberedelser är Allt är visserligen förberedd, men lugn. Resväska inhandlad, men inte packad. Istället lullar jag runt i lägenheten, målar dörrar och hyllor och tycker att jag har all tid i denna värld.


Detta zen-liknande tillstånd kan ha något att göra med att jag reser med min mor. När två Typ A-personligheter med kontrollbehov reser tillsammans kan man räkna med att den andre kommit ihåg syrgastuber och fallskärmsutrustning ifall man glömt det själv. En jäkla trygghet. Jag har rest så mycket själv, och det är skönt när man har en medkonspiratör som kan hjälpa till att avstyra kapningsförsök och ta kommandot inne i cockpit ifall piloten skulle bli oskadliggjord.

Eller också har jag helt enkelt inte tryckt in i min blonda skalle att vi faktiskt ska åka.

*tystnad*

*tystnad*

*tystnad*

Ga-ah, shit!


Dagens Tankar 18/8 2008.


 • Dagens bottennotering i nyhetsvärlden från Expressen: Clabbes hälften-så-gamla-men-vi-gifter-oss-förstås-av-kärlek-fru säljer sin bröllopsklänning på Blocket. Ja, det är faktiskt en hel artikel och allt. Och?-faktorn blir knappast högre.

 • På sistone har det pipit till i telefonen varje gång jag lyft luren. Borde jag inleda mina samtal med "hej FRA"?

 • Att mina läsarsiffror går ner med en tredjedel/hälften under helgerna, beror det på att jag har många mogna läsare som bloggscoutar på arbetstid eller... eh, andra läsare som inte är i skick att läsa under helgerna?


Plommonstopp.Stötte på denna låda i trapphuset igår. Från vår trädgård. Smaka! Med handen halvvägs ner i lådan, ja, jag kunde snudda de småludna plommonskalen med fingrarna, fick jag plötsligt en multi-vision. Dels av församlingen i USA där ett par strök med efter att någon förgiftat församlingskaffet; dels av Snövits styvmors modus operandi och dels mitt sena hamrande samt möbelflyttande långt efter läggdags kvällen innan.

Jag smög tillbaka handen i fickan. Utan plommon.


Paranoia is a bitch.


OS-guld i bortförklaringar.


Svenskarnas syn på sig själv som bäst i världen i sportsammanhang blir sällan så tydlig som när alla misslyckanden ska förklaras.


Therese Ahlshammar kommer näst sist. Det är baddräktens fel.

Lassi Karonen kommer allra sist i roddfinalen. Det är förkylningens fel.

Ida-Theres Nerell förlorar bronsmatchen i brottning. Det är den orättvisa lottningens fel.


Slutsats: Att svensken förlorar är aldrig svenskens fel.


Inredning: Nya vardagsrumstavlan.
Min nya vardagsrumstavla. Från Ikea, Premiär.
Storleksmässigt motsvarande en genomsnittlig by i mina hemtrakter.
Jag är övertygad att taxibilarna rör på sig så fort
jag inte tittar på.

The bitch is back in town.


Sådärja, då har er bloggerska installerat sig i sitt Uppsala-residens. Med "installera" menas i detta fall att jag samt alla pryttlar befinner sig under lägenhetens tak, men inte alls nödvändigtvis på rätt plats. Situationen i lägenheten just nu är väl, tja, på den nivån att om Aftonbladet vill spara in resekostnaderna kan de komma hit istället för Kaukasus och göra krigsreportage.

Och återigen har jag brutit mot mina egna principer -- den här gången den jag har emot Ikea-konst. Numera är jag den mycket stolta ägarinnan till en 2x1.4 meter stor svarvit tavla som tillverkats med det enda syftet att hänga ovanför min soffa. På allvar. Bilder kommer så fort minröjarna och supertanksen rullat härifrån.

Egentligen känner jag mig just nu drop dead, utan gorgeous, men se det går inte för sig när man har kvällsplaner. Om några timmar ska jag ut och käka på V-Dala nation med Uppsalagänget, mitt saknade Uppsalagäng, och sedan utgång på det. På nation förstås, där allt är så billigt att man inte behöver vänta på att någon ska bjuda för att man ska få fukta strupen. 100 spänn för en drink på Wasa i Mora är, till skillnad från Ikea-konst, emot den sortens principer jag aldrig kompromissar om.

Typiskt Ikea.Ikea i Uppsala bygger ett helt nytt varuhus bredvid det nuvarande.

Pappas kommentar: "Man förstår att det är Ikea, det fattas delar."

Dagens Tankar 15/8 2008.


 • Wzup med att bli "puffad" på Facebook? Jag visualiserar någon som blåser rök i mitt ansikte. 
 • Varför heter det egentligen Insert-tangenten? Orsaka-djävulskap-i-Word-och-total-panik-hos-personer-anno-innan-sextiotal-och-somliga-därefter-med-förresten var kanske för långt.

 • Är det bara jag avskyr att asterixer i bloggkommentarer numera blir fetstilat? Alla vet ju att man använder dem för att beskriva en handling. *hata*


Packad och glad.


Under dagen har jag utfört någon slags fysisk motsvarighet till WinZip; plockat ihop alla grejer jag får tag på för att sedan försöka komprimera dem till mindre än vad de egentligen är. Pappa leker just nu Tetris med packningen i bagageutrymmet och jag fattar, som vanligt, inte vart alla grejer kommer ifrån. Jag misstänker att mina föräldrar smugit med extra saker de vill bli av med och att jag kommer stå i lägenheten i morgon med en punkterad skottkärra och våtdräkt från 70-talet och undra hur fan det gick till.

Mora-sommaren är nu att betrakta som över och det vore synd att säga att jag har sorg. Runt lunchtid i morgon åker jag, far ända in i baljan och Toyotan vars lysen lär peka mot himlen innan jag packat klart, ner till Uppsala. Skönt. Sommaren har varit lyckad, men jag har saknat mitt riktiga liv och är glad att få återvända. Jag känner mig taggad inför hösten och är sprudlande full av idéer. Men oroa er inte, det går nog över snart ska ni se.

Gisslandramat är över.


Kan härmed meddela att bloggen från och med nu är släppt ur gisslan, tack vare era kommentarer i inlägget innan. (Märks att ni blev lite rädda där). En bieffekt är att den under dramat utvecklade ett skolboksexempel på Stockholmssyndromet, så som det ser ut nu lär vi pola ihop ett tag till framöver, bloggen och jag.


TACK TACK TACK för alla kommentarer och fortsätt gärna åsikta er. Jag har fått en drös med inspiration, nya förslag, matat mitt ego med era fina ord och framför allt lärt mig att ni gillar jäkligt olika saker. (Dock ingen som skrev "färre inlägg", så antingen har jag snälla, nöjda eller rädda läsare). Summa summarum så blir någon alltid glad och någon alltid missnöjd -- med andra ord kan jag aldrig misslyckas, woho!

Håll utkik efter förändringar och nya, djärva grepp framöver.


Anna goes Sifo-undersökning.


Okej. Nu behöver jag er hjälp PÅ RIKTIGT.


Jag avskyravskravskyr sådana här inlägg och nu vill jag inte se Kommentarer 0 under inlägget, för jag vet minsann att ni lurkar runt där ute och att ni har massor av åsikter. Jag behöver ny blogginspiration och ni ska hjälpa mig. Pedagogisk som jag är har jag sammanställt en lista med stödord ni kan utgå ifrån när ni åsiktar er. Kom ihåg att det här inte är något riksdagsval, här finns det en chans att er röst spelar roll.


---

Foton: Fler - färre?
Inlägg: Fler - färre?
Vardagsbetraktelser: Mer - mindre?

Inredning/shopping: Mer - fortsatt minimalt?

Seriösa åsiktsinlägg: Fler - färre?

Dagens Tankar: Mer - mindre?
Nya kategorier: Topplistor? Mer egna foton? Kommentarer på nyheter?
Dagens Ord? Dagens Krokus? Annat?

Eller är bloggen redan en helt perfekt plats och absolut ingenting behöver förbättras, eftersom det inte blir bättre än total fulländning? Tala om det i så fall.


VAD VILL NI HA?


---

Jag är lost in the blåst, vilse i pannkakan, Pamela Anderson på ett MENSA-möte. Med andra ord har jag en mild bloggkris och jag tänker hålla bloggen som gisslan tills ni hjälper mig ur den. Mouhaha.


PS I. Snälla, tvinga mig inte nu att gå in och lämna egna kommentarer under fejknamn för att visa att jag har en massa engagerade läsare. Det blir bara så förnedrande för oss alla. Eller okej, för mig.

PS II. Nej, Jon och Emilie, nakenbilder kommer inte på fråga. Fortfarande.


Bröllopsdag och tjejkväll.


Idag firar mina föräldrar bröllopsdag. Pärlbröllop, eller med andra ord 30 år. Det ska jag säga er är lite svårt att ta till sig för en 21-åring vars närmaste bröllopsupplevelse är Bridezillas på femman. Men skit i mina issues ett tag; ingen är gladare än jag att de stått ut med varandra sedan innan Abba bildades och utsvängda byxor var the height of fashion. Så stort GRATTIS till mina fina föräldrar och skål för atombröllop år 2053!

Jag är lite oklar över om det är kutym för barn att ge sina föräldrar presenter på deras bröllopsdagar, men jag ska i alla fall göra det. I form av att hålla mig ur huset. Att träffa väninnorna en tisdagskväll och casually sippa lite vitt vin känns hysteriskt vuxet... vilket förmodligen är ett säkert tecken på att jag inte är vuxen.
 

(Här skulle jag egentligen publicera en av bröllopsfotona från 1978,
för som 7:an i årtalet antyder är det humor på så hög höjd att man inte kan
andas utan syrgas, men med tanke på att det med största sannolikhet
skulle leda till omedelbar shunning ur familj, hus och testamente avstår jag).

Livet enligt T9.


Vi söker sanningar om oss själva på de märkligaste platser. Pilgrimsfärder, psykologer, spåtanter, kloster, krogen, AMS personlighetstest. I jakt på lite mer originell upplysning dök jag djupt ner i ett av mina favorithatobjekt, T9, och mobilens lista över ord som jag lärt den. Resultatet:

äckel allsång boner btw Emilie fejan Facebook dvd gammel inbokat hyss hårig gurka kjempebra Jävla kexchoklad Jorå jävla jäveln mumsa Narnia mm. Mkt resonabel SKIT Sjukaste Skansen retas vagina Vinäs wtf?

Tanke #1. Varför har ingen över 18 och färdigutbildad inom området Småfula, Inte Helt Politiskt Korrekta Ord fått organisera mobiljävlarnas ordlista?

Tanke #2. En majoritet av dessa ord kan jag relatera till en särskild person, vars namn T9 inte heller tyckte var riktigt helt okej.

Tanke #3. Det faktum att jag ser listan och tänker "var det inte värre än så här?" bekräftar misstankarna om att T9 (i rent självförsvar?) spontanaborterat åtminstone hälften av allt jag skrivit in.

---

Uppmanar härmed mina vänner i allmänhet och några i synnerhet att följa mitt exempel. Jag är oändligt nyfiken -- dels på ert mobil-innersta, och dels ifall vi gemensamt kan få någon röd lampa börja blinka frenetiskt vid FRA-högkvarteret och svartklädda män med bortfrätta fingeravtryck i oreggad skåpbil kommer för att ta med er på en liten utflykt.

Uttråkaaad.


Jag är uttråkad.

Gömmer mig i ett halvdunkelt rum bakom fördragna persienner. Det jag gömmer mig för är tre män alldeles utanför mitt fönster. Tyvärr inte George, Johnny och Patrick, utan ett gäng högljudda byggartyper som fått för sig att gräva ett hål i vår gräsmatta. Något med fiberoptik och kablar, sa de. Jag som regelbundet läser kvällspressen misstänker förstås att de egentligen ska gömma lik. Googlade standardmåtten vid gravgrävning och jag tror dimensionerna kan stämma.

Nämnde jag att jag är uttråkad?


Simpsons Movie II?Spider pig. Valrosskatt.

Och ni undrar varför jag inte tror på alla människors lika värde.


Fick i helgen reda på identiteten på den lärare från min gamla gymnasieskola som tidigare i år blev avstängd på grund av barnpornografibrott. Först tänkte jag skriva att jag inte är förvånad, men insåg vilket slarvigt ordval det var -- jag kan inte föreställa mig någon som skulle syssla med sådant, jag har ju inte sett någon i omgivningen utrustad med spetsiga djälvulshorn i pannan.


För det är ju den bilden man har -- ett monster med ett monsters yttre egenskaper. Och det är en slags överlevnadsstrategi, ett sätt att fjärma sig från ondskan, som inte får bli illusionen att man är säker bara för att man tror sig se den komma. I detta fall handlar det om någon jag väl vet vem det är, någon obehaglig, som jag gudskelov aldrig undervisats av. För min egen del blir det som en slags klen tröst, ett lite större avstånd mellan mig och monstrena.  


Barnpornografi. Hur kan man? Det existerar inga ursäkter. Med dem vill jag göra saker med som skulle få Hostel att framstå som en familjefilm.


Dagens Tankar 10/8 2008.


 • Ruffel och båg, buffel och båg, bluff och båg -- vad tusan heter det egentligen? Vad skulle bufflar och bågar ha med suspekt verksamhet att göra?
 • När man googlar ett namn, säg sitt eget för att det här inte ska bli pinsamt, varför kommer bara vissa Facebook-vänners sidor upp?
 • Hur kan Cherry Garcia ligga på plats NUMMER ETT på Ben & Jerry's amerikanska tio-i-topp-lista? Körsbär, ffs! Amerikanarna är sjukare än jag anat.

Gårdagen, upphittad i mobiltelefonen.Fem poäng till den som identifierar platsen.
Tio poäng till den som identifierar personen.
Femton poäng till den som identifierar aktiviteten.
En psykologexamen till den som kan säga varför.

Extreme Anna make-over!


... kan det mycket väl bli i eftermiddag. Eller nä förresten. När har jag någonsin gått till frisören och kommit tillbaka helt förändrad? Aldrig... undantaget när jag var elva, främmande fenomenet "etapper" och fick mitt långlånga hår kortklippt. Trafikkon, jag såg ut som en jävla trafikkon. Hade UR castat personer till en undervisningsfilm om geometriska former hade jag varit självskriven i rollen som Syster Triangel. Tio år senare gör det fortfarande lite fysiskt ont att se fotona.

Tackålov har jag numera tillbaka en gullig hårfrisörska hos vilken jag kan, ja, inte slappna av men åtminstone läsa om danska kungahusets senaste skandaler flera minuter i sträck utan att drabbas av paranoid psykos. Frisörbesök genom åren har jag låtit henne veta vad jag skulle göra med en frisör som agerar utan mitt godkännande. Diskret, men ändå otvetydigt. 


Bildkälla

Freedom, wö-öh.


Sista jobbdagen och avgjort det längsta passet på hela sommaren. Om någon frågat vid vilken tidpunkt som helst på dagen hade jag utan betänketid kunnat tala om exakt hur många minuter som återstod av passet. Efter att ha lämnat sista nattrapporten kände jag allra mest för att falla på knä på den regnvåta asfalten och Aretha Franklin-vråla Freedom utöver hela slumrande Saxviken och Mora. (Mina nedrans tighta jeans och tanken att jag kanske vill jobba där igen fick mig att avstå).

Så nu är det status frisläppt, utsläppt och lössläppt, som en kär vän sammanfattade det. Sömn och socialt umgänge är de två saker jag törstar efter mest just nu, och jag ska unna mig en massa av det förstnämnda nu för att riktigt njuta av det sistnämnda i morgon kväll. Ber dock om överseende i förväg -- det var så länge sedan jag var bland folk att jag kan ha blivit lite... förvildad.

Dagens Tankar 6/8 2008.


 • Någon sa till mig för flera år sedan att det fanns ett undangömt pinball-spel i Word 97. Urban myth, fett lurad Anna eller någon som kan bekräfta?
 • I vilken värld, förutom T9, är "mo" ett vanligare ord än "om"?
 • Vad är plural av "mulltoa" -- mulltoor?

... och ifall någon nitisk läsare reagerar -- nej, det är inte sjätte augusti än. Inlägget är alltså fusk, transparent bluff och ren båg. Min förklaring? Det digra 14-timmars arbetspasset i morgon, då kreativiteten vinkar morsning och goodbye redan vid väckarklockstrudelutten 5.54. Ifall det känns bättre lovar jag att tänka på alla de här sakerna under morgondagen. En liten slamcreeper sådär, men vi gillar dem också.


Heil Tradera.
Mellan foglossningsbälten för gravida, vattenverk, digitala ägglossnings-termometrar och glasfiberarmerade oljetankar i kategorin Övrigt, underkategori Övrigt, råkade jag på detta något oväntade auktionsobjekt.

  

Fatta om Tradera funnits på 1930-talet. Fatta vad mycket problem det sparat världen.


Om att ersätta ett beteende med ett annat.


Träffade mitt ex häromveckan över en kopp kaffe (= vuxenpoäng.se). Det visar sig att sedan vårt förhållande tog slut har han börjat ägna sig åt farliga extremsporter. Jag funderade en stund över symboliken i detta. En kort stund. Sedan slutade jag.  


"Häng på oss nu, nu värvar vi flera!"
För övrigt är jag bjuden på poolparty i slutet augusti. Vänta! Det blir ännu bättre. Wait for it... wait for it... wait for it... *trumvirvel*  -- det är i Knutby! Jag är rätt säker på att poolparty i Sveriges mest kända mordhåla finns med på någon slags "Att göra innan du dör"-lista, och ännu säkrare på att grannhunden kommer bada innan kvällen är över. Eventuella utsagor om ond bråd död, nyfrälsning och snowracer-hopp från taket á la Teliareklam väntar jag med, men det vore tjänstefel att lämna kameran hemma. Jag har vittring på Årets Läsarbild 2008.

Ja Knutby, det här är våran stad... *nynnar*


Falling down (nähä?!?).


Alltså. Av principskäl är det ju trist och tråkigt när människor dör.

Men vad fan -- klättra upp på en otillgänglig bergstopp åttatusennågonting meter över havet, i extremt skitkallt klimat, i mörker och storm för att campa. I mina ögon är sambandet orsak och verkan about as glasklart as it gets.

Hela poängen med att de befinner sig på berget är just att det är farligt, living on the edge och allt det där. Om de fick samma kick av att titta på delfinshow som att klättra K2, skulle de vara på Kolmården istället för Himalaya. Jag är all for att folk hittar på vilka tossigheter som än faller dem in så länge de inte skadar andra. Det som provocerar mig är att alla låter så förbannat förvånade i de omfattande nyhetsrapporteringarna. Samma sak som när äventyraren Göran Kropp dog. Att det hände honom, liksom.

--

Och när vi ändå är inne på det. Kan vi lägga ner nyhetsrapporteringen kring alla olyckor på jättestudsmattor? 5000 ungar gjorde illa sig på studsmattor i Sverige förra året och minst lika många artiklar har producerats. Ämnet får vid det här laget betraktas som avhandlat och de föräldrar som inte vid det här laget insett att brutna ben ingår i köpet, borde ha tänkt till en extra gång innan de bestämde sig för att det var en god idé att reproducera.

Hört utanför ett äldreboende någonstans i Sverige.


Vårdbiträde, 21: - Sitter ni här och har det trevligt i solen?

Damer 80-90 år på en bänk
: - Ja-a, vi har det så mysigt här med varandra! *pekar på bänken mitt emot, där en dam sitter bredvid en herre som nickat till* Och se på henne, hon har ju en karl bredvid sig!

Damen mitt emot
: *nickar glatt* - Men han tar ju så stor plats i sängen bara!

Damerna på bänken tittar på varandra och börjar fnissa hysteriskt.

Damen mitt emot
: *lika glatt* - Ja, fast man tar ju vad man kan få!

Total hysteri utbryter på bänken.

Dagens Tankar 1/8 2008.


 • Varför är det stört-jävla-omöjligt att se när en film kommer ha premiär på en specifik svensk SF-biograf? Jag inser väl själv att filmen inte kommer ha premiär i Mora samma dag som Sverigepremiären, men det vore trevligt att veta om den kommer om en vecka eller tre månader.
 • Chai-latte måste tamejtusan vara bland det äckligaste jag betalat för att dricka. (Bloody Mary inte inräknat, den var till bjuds).

 • Vad är grejen med att döpa recept efter den presumtiva upphovspersonen? Esters räkröra, Lelles lax, Bengt-Bertils kanelknyten. Hög who cares-faktor utanför umgängeskretsen är vad det är.


RSS 2.0