Om pojkvännen som inte finns.


Nyligen upptäckte jag någonting rätt överraskande: min pojkvän finns inte. Det är helt sant och förvånansvärt nog ingenting som grundar sig i en diagnos av doktor hjärnskrynklare. Lagens långa arm har talat om det.

Bakgrunden är att pojkvännens pass, någon gång mellan hans återkomst från the junajted stejts åf amärka för två månader sedan och förra veckan, i löndom lyckats genomföra en rymning. Vi har tittat i strumplådor, skåp, väskor, vinställ, skor och frysen. Överallt. Spårlöst borta.

Eftersom Greklandsresan står och trycker två veckor runt hörnet och pass helt klart underlättar när man vill utrikes, knatade vi iväg till polishuset för att införskaffa ett nytt. Hahahaha trodde vi ja. Väl där visar det sig att pojkvännens id-kort gått ut -- och inte som passet, ut genom dörren, utan helt enkelt blivit för gammalt. Vänligt talar poliskvinnan om att min pojkvän, ja, han kan inte få något pass för han finns inte.

Jag gjorde ett försök att tala om att jo, han finns på riktigt, men se det ville tant polis inte tro på så länge vi inte var sambos. Det är vi, intygade jag heligt och osant. Då ville tant polis se intyg från Skatteverket att vi var skrivna på samma adress och sådana samlar man ju inte på hög, särskilt inte om man faktiskt inte bor ihop.

Med Henriks familj cirka trettio mil från att komma och intyga att Henrik är Henrik kändes situationen något olustig. Tant polis försökte hitta släktingar i närområdet åt honom och vi lyckades faktiskt vaska fram en faster i Uppsala, men se henne hittade inte polisen i sin dator. Normalt skulle man ju tro att det var något bra, att inte finnas där, men inte nu.

Vad att göra? Ingenting så länge han inte hittar en släkting, sa polisen. Så det var bara att snopet knata hem igen med låtsas-pojkvännen och vända uppåner på lägenheten igen. Tant polis ringde dock rätt snart upp och erkände att även om inte Henrik fanns så gjorde hans faster det.

Jag överväger att be hans faster att säga att han heter Mållgan, åtminstone i mellannamn.


Bildkälla


Dagens Tankar 24/5 2010


  • Vad är det för skillnad mellan "lägenhet" och "våååning"? Förutom i skryt-poäng, alltså. Finns det en teknisk begreppsdefinition?
  • Varför är bildkvalitén på tevä 3:s sändningar så dålig att alla program ser ut att vara producerade av gymnasieelever i en källare med en begagnad handycam? Jag anar att frågan kan ha ställts förut i denna blogg men undrar, det gör jag fortfarande.
  • Coops egna köttbullar är fanimej det äckligaste jag ätit på länge. Och då svalde jag ändå en mindre fluga rätt nyligen. Illaluktande, smaklösa och sega som satan. In the sop med the Coop!

Bildkälla


Om Kreta:


Vi har varit lite diskreta
och inte låtit er allihop veta
om vår kommande resa till Kreta.
Två veckor i juni får ni efter oss leta
på en ö bland andra turister blekfeta
- om nu bara askmolnet vill samarbeta.

Förberedelsena pågår ska ni veta
Jag ser redan ut som en rödbeta
(varför i Sverige med solkräm kleta?)
och Henrik efter passet sitt leta.
En plan börjar vi nu utarbeta
hur man bäst grekisk tullpolis bör bearbeta?

Vi mottar tacksamt tips som är konkreta.

Bildkälla


Dagens Tankar 18/5 2010


  • Vad menas med "Klass" som det står vid grönsakerna i affären? Hur många klasser finns det? Finns det motsvarande OBS-klasser för grönsaker? Lågstadieklass? Gymnasieklass?
  • Jag och en kompis har bokat tågbiljetter Uppsala-Göteborg i sommar. En enkelbiljett: 95 kr. Om vi vill ha dem återbetalningsbara: 627 kr. Per biljett. Logiken i det, logiken i det...
  • Marabous nya Kokos-rulle. Mitt chokladsinne säger mig att detta kan vara en hit; smaksinnet säger dessvärre nada eftersom jag inte lyckats jaga rätt på den. Ack och ve. Kommentarsfältet är fritt för recensioner!En lång baksmälla, så att säga...Jag: Har du druckit Foot of Africa?
Henrik: Jaa... Jag har lite dåliga erfarenheter av det vinet.
Jag: Oj, har du blivit dålig av det?
Henrik: Ja, det kan man säga...
Jag: Ajdå, för det är det vinet jag har köpt till helgen.
Henrik: Åh, men det ska nog gå bra ändå.
Jag: Blev du väldigt dålig av det?
Henrik: Ja, det kan man säga. Jag träffade mitt ex sist jag drack det...


Häppy börfdej till mej!


60 år till döden.
42 år till pension.
7 år kvar till the big three-oh.
6 år till medelåldern för förstföderskor.
2 år till halvtid till femtio.
0,5 år till en universitetsexamen.
0 år tills åldersnojan kickar in.
- 4 år sen studenten.
- 5 år sen körkortet.
- 7 år sen jag slutade nian/började gymnasiet.
- 10 år sen jag blev tonåring.
- 16 år sen skolan började.
- 23 år sen mina föräldrar sist hade en lugn stund.

GRATTIS TILL MIG PÅ 23-ÅRSDAGEN!!!

Anna version 1.03, taget i soliga maj för rätt exakt tjugo år sedan.
Förvirringen över varför någon bemödat sig med att vira papper runt en röd klump och ge mig är uppenbar. Wtf, liksom. I övrigt är mitt starka minne från treårsdagen när morfar gungade sönder hängmattan. Rakt ner i gräsmattan dunsade gubben och min födelsedag var därmed fulländad. Vem fan behöver Lego liksom?


Hjelp, hjelp! Vad kallas detta?I veckor har jag nu funderat. Klurat, grunnat, undrat. I början var det mest när jag passerade övergångsställena till och från skolan, men långsamt har frågan tagit över allt större delar av mitt liv och ockuperar nu närapå all min vakna tid. Gåtan gäckar min hjärna och jag finner ingen lösning.

Vad sjutton kallas detta? Det MÅSTE ju ha ett namn, det måste ju finnas något det kallas när felanmälningar rings in eller som övergångsställemontörerna ropar till varandra. "Hörrudu Bengan, lirka ur tummen och skruva upp..." och sen är det blankt.

Ge mig ett namn, ge mig något att stilla min själaoro med.

Dagens tankar 4/5 2010


  • Hur många svenskar har glömt bort att deklarera igår?
  • Varför kan Microsoft Words rättstavningsprogram ordet "Foppa-tofflor"? Inte Floppa-tofflor, Noppa-tofflor, Hoppa-tofflor eller Doppa-tofflor. Foppa-tofflor.
  • Solkräm. Varför är det så sjuhelsikes dyrt? 135 spänn för en flaska på Apoteket. Finns det någon RIMLIG förklaring annat än tillgång-efterfrågan-vi-kan-ta-betalt-för-att-folk-är-villiga-att-betala-resonemang? Gnällgnällgnäll.
  • Apoteket Kronan i Uppsala läser inte min blogg. Eller så håller de helt enkelt fast vid sin åsikt. Svartbäcksgatan 8 ifall ni vill ha ett gott IRL-skratt.


RSS 2.0