Jag + balkongen = sant!


Jag älskar verkligen min balkong. Bara i helgen har jag använt den till;
-- att torka tvätt
-- skåla i mojitos på
-- vädra röklukt från kalaskläderna i fredags
-- att ligga och sola på
-- låtsas plugga på (se föregående punkt)
-- äta frukost på
-- skaka mattor på (fast det är egentligen förbjuudet, rebel rebel)
-- spionera på min 70+ gubbgrannes senaste helgragg (rökare också denna, men en brunett! -- det har varit blondiner på sistone)

Once you go balkong, you can never go back.

Fredagsparty @ V-Dala studentnation.


 
Favoritklänningen.
Alla ingredienser till mojitos & strawberry daiquiris.
Blodröda naglar.
Tjejgänget.
Rockklubb på V-Dala.
Florence Valentin.
Gratis inträde.
Sommarljummen kväll.

Sett till förutsättningarna, har jag svårt att se hur denna kväll kan bli annat än lyckad.

Dagens Tankar 27/5 2009


 • Hurra för alla bra låtar på Guitar Hero: World Tour! 
 • Fan. Den frekventa Spotify-reklamen rädda-mammorna-ring-vår-jävla-telefon-svarare-bota-cancer-med-ansiktsbehåring börjar bli riktigt påfrestande nu alltså.
 • Att sätta en DN-tidning under varje ben och schläpa en tresitsig soffa över vardagsrummet är ett alldeles utmärkt sätt att möblera om. Är man en tiny tajny liten person får man helt enkelt kompensera med kreativitet.
 • Carolina Gynning befinner sig tydligen, av alla ställen på jorden, i Älvdalen. Min gissning? För att ta emot priset Mest Osannolika Älvdaling.

Veckans erbjudande: pierca din bebis och få 50% rabatt på tribaltatuering.


Under storhandlingen på Willys idag såg jag något som uppriktigt sagt fick mig att tappa hakan. En mamma i trettioårsåldern gick förbi med sina tre barn, varav den minsta i en babylift i kundvagnen. För en gångs skull var det inte den där förrädiska tickticktickande biologiska klockan som gjorde att jag fastnade med blicken -- eller jo, det var det så klart, men det var inte därför jag fortsatte titta. Denna ursöta lilla bebis -- som maximalt spenderat ett halvår på egen hand utanför livmodern -- hade hål i öronen.

Jag upprepar: Hål. I. Öronen. Diamantstrassörhängen, no less.

Varför i hela helvete tar man hål i öronen på sin sexmånaders bebis? För att den tjatade så mycket? För att mammavärldens motsvarighet till Ebba von Sydow skrivit att diamantpiercings bara är sååå babychict 2009? För att huset redan är totalt barnsäkrat efter de första två barnen och löstagbara metallpluttar på optimalt stoppa-i-munnen-och-kvävas-avstånd ger exakt den spänningen i vardagen en trött trebarnsmamma saknar?

Idioti.


Hembesök.


Kasst med uppdateringar på ett tag, jupp. Upptagen + bloggningsoinspirerad = så blir det. Just nu och i helgen är jag hemma i Mora. Blir födelsedagsfirad i efterskott, gosar med katt, badar bubbelbad, äter grillat och utkämpar familjestrider i När då då?.

Här i stan är allt sig likt. Mjukisbyxor är fortfarande high fashion och Cubus ständiga rea håller i sig. Känns tryggt och fint. Enda gången den här staden förvånat mig måste ha varit förra sommaren när jag överrumplades av en nybyggd rondell utanför kyrkan, cirka 5 sekunder innan jag annars tagit bilen tvärs över den. Phew. Tur att sådant inte händer så ofta.

Inget tårtkalas utan tårta.Här är tårtan som måhända inte vunnit design-pris i tårt-SM, men möjligen haft en chans i Det är insidan som räknas-klassen. Jordgubbsgräddtårta med jordgubbsfyllning och vaniljkräm. Och på förekommen anledning: nej, det är inte några hybrid-jordgubbananer oppanpå; det är jordgubbar doppade i vit choklad. Chokladen -- eller var det jordgubbarna? -- gjorde lite motstånd, men jag tror jag vann till slut.

Helgens tårtkalas var hur trevligt som helst om jag får säga det själv, och jag är ju födelsedagsbarnet plus att det är min blogg, så det får jag. Gamla och nya vänner, finfina presenter, massor av socker och skratt. Jag tar dock till mig av synpunkterna: nästa år utvecklar vi absolut tårtkalaskonceptet till att innefatta även färgglada partyhattar och party-tutor.

Update: Och den här är väl ändå given? :D

Vår-renovering.


Valet om vad min eftermiddag skulle ägnas åt stod mellan:
1) att skriva rent föreläsningsanteckningar,
2) rensa datorn då det lediga hårddiskutrymmet är mindre än antalet fingrar på handen, eller
3) renovera om bloggen, vars design jag tröttnat på för lääänge sedan.

Det blev bloggen, som ni ser...kanske? (Om inte, hit that F5 button). Nöjd? Tja, hä få dug tills vidare.


TACK!


Först, störst och allra, allra främst: TACK för alla härliga födelsedagshälsningar! Alla sms, kort, telefonsamtal, födelsedagssånger, grattiskramar, bloggkommentarer, Facebook-hälsningar -- ni har överväldigat mig, och dessutom gjort mig komplett livrädd för att efter detta missa någon av era födelsedagar. En del av er får jag chansen att bjuda igen och visa min tacksamhet i socker på lördagens tårtkalas, resten får jag nöja mig med att krama om via bloggen. Ni gjorde mig väldigt glad.


Happy birthdej till mej!


Numera 22 år ung och inte en rynka att visa upp för besväret. (Här fick jag lov att dubbelkolla i spegeln för att försäkra mig om att jag inte startar mitt tjugotredje levnadsår med en lögn). One year older and none the wiser -- 60 högskolepoäng och en massa erfarenheter rikare har jag visserligen säkert hunnit glömma en massa tokigheter, men lärt mig minst lika många nya under året.

Undrar  om det är dags att sluta fylla år snart? Inte för att jag direkt har något emot själva födelsedagandet, nej, visst kan jag knåpa ihop en önskelista <infoga valfritt Porsche-skämt här> och tårtkalasande med vänner är alltid en höjdare. Men. Men. Snart börjar vi prata big numbers, gott folk. 43 år kvar till pension. Gulp.


Även om Sveriges regering ännu inte infört nationell helgdag 13:e maj, så har universitetet erkänt dagens storhet och således är vi lediga idag. En visit till hufvudstaden står på agendan och jag tror mig skymta en handväska i min framtid. Ha en trevlig min födelsedag-dag allihopa!
Anna-dagen, ganska exakt 21,5 år sedan.
Utveckling sedan dess? Ytterst tveksamt...

Dagens Tankar 12/5 2009.


 • Men förihelvete Spotify, finns det ingenstans jag kan klicka i att jag är tjej och SLIPPA höra reklam för mustach-kampen var femte minut? Om det hänger på att jag ska odla mustasch, ser framtiden för prostatacancerforskningen dyster ut.
 • Marit. Bergmans. Senaste. Album. Är. SÅ. Bra!
 • Först nu förstår jag alla klagomål jag hört om att skiva tårtbotten. Efter 30 svettiga minuter och oräkneliga svordomar är jag helt övertygad om att det är befogat med en universitetsutbildning om 180 högskolepoäng i ämnet, med möjlighet att doktorera.
 • Herregud, börjar Eurovision song contest ikväll? Jag som var fullständigt övertygad om att den hållit på en vecka redan, minst.

In an ABSOLUT world, every night is a masquerade.


 
Me so pretty.

Skönheten ovanför följde med mig hem från Spanien för nästan inga pengar alls. Jag är upp över öronen förälskad. Och det bästa av allt? Paljettoverallen har en dragkedja, så den kan användas igen och igen och igen.

Jag är så glad att jag inte är en sån där lättpåverkad tjej som marknadsförarna lockar till köp enbart med en glittrig utsida. Verkligen.

Hyperaktiv.nu


AD(Y) = C0 + MPC x Tr + I + G + X - IM0 + [MPCx(1-t) - MPM]xY

Idag har varit en sådan där komplett ofokus dag. Myror i brallan, damp light och omöjligt att koncentrera sig på något mer än en minut i taget. Jag vet inte om det är det faktum att jag hade tenta förra veckan och tycker jag gjort mitt; för att vi precis börjat en ny kurs (= långt till nästa tenta, fast vi på universitetet pluggar ju förstås för livet och inte proven); skoltrötthet eller för att jag under dagen druckit min egen vikt i kaffe.

Ser ni formeln där uppe? Det tragiska är att jag kan förklara precis vad den betyder. Det ännu mer tragiska är att jag, undantaget möjligvis ett tillfälle i mitt liv, aldrig kommer ha användning av att göra det. Det är ju för fan inte ens en Trivial Pursuit-fråga. Så jag bloggar om det i hopp om att någon ska bli åtminstone lite imponerad (...ni kan ju låtsas i alla fall?), och därmed ge mening åt de små hjärnceller som trots allt vigt sitt liv åt den kunskapen.

... gud, ibland undrar jag om jag borde ha koffeinlås på bloggen. *skutt, skutt*

Dagens Tankar 5/5 2009


 • Vad är det i brun utan sol som luktar... brun utan sol?
 • Varför är det stört omöjligt att skopa upp Ben & Jerry's -- med sked -- utan att få glass på fingrarna? Inte för att ni hör mig klaga, men ändå...
 • Ibland när jag slösurfar inne på Tradera och liknande sidor får jag lite tvångstankar om att jag ska råka klicka hem något skitdumt, typ ett sådant här. Erkänn att det är liiite lockande att klicka på den där 'Köp nu'-knappen, bara för att den finns där liksom?
 • Nä, nog med tok. Dags att baka födelsedagskanelbullar. Twice the pärlsocker, twice the gegg inuti.

Triumf! (Eller: varför jag dricker en måndagseftermiddag)


Sedan i morse var det givet hur denna måndagseftermiddag skulle sluta -- med ett stort glas vin, antingen att fira eller för att dränka sorgerna över uteblivet sommarjobb i. Nu sitter jag här med ett glas kvarblivet Valborgs-vin (tro det eller ej) och tackgodegud firar med mig själv. Firar notsomuch jobbet i sig -- same old, same old -- utan ATT jag överhuvudtaget har ett jobb i sommar och som tiderna är är det sådant man får fira. Och vafan, pengar är pengar, varifrån de än kommer. Plus den lilla detaljen att jag som jobbat hela somrarna sedan jag var 15 med största sannolikhet skulle bli tokschizofren efter en veckas osysselsatthet. Win-win alltså.

Mora i sommar igen alltså. Känns... stabilt ändå. Fråga mig igen om sex veckor och svaret är nog ett annat. Men just nu... just nu är det stabilt för mig och mitt vin.Valborgsfirandet!


Valborg: Champagnefrukost. Chokladdoppade jordgubbar. Strålande solsken & sommarvärme. Lunch i knökfulla Ekonomikumparken. Köande till champagnegalopp i ett par timmar i olidlig trängsel. Champagnegalopp Snerikes med mousserande all around (mental note: solglasögon nästa år, bubbel + ögon = bör nog undersöka min syn igen). Vandra hem i vimlet, duscha bort galoppen från kropp och hår. Grillning med Hanna, Erik och annat Mora-folk. Kalltsomfan på kvällen. Te. Somna. Lyckat.


RSS 2.0