Dagens Tankar 29/3 2010


 • Den där vedervärdiga Toffifee-reklamen "man har så kul med Toffifee" måste ligga bra högt på listan över mest irriterande reklamjinglar. Ryyys.
 • Kommer människor i dagligt tal någonsin referera till "Ericsson Globe" istället för "Globen"?
 • Hur många vet ens om att Globen numera på heltid agerar reklamsymbol för ett telekomföretag?

Dagens Tankar 22/3 2010


 • Facebook har cirka 400 miljoner aktiva användare. Enligt all rim och reson borde företag springa över varandra och erbjuda sina förstfödda för att få annonsera där. Så varför i helskotta är reklamen från så suspekta företag?
 • Jag älskar pod-radio. Älskar't. Och då i synnerhet P3 Dokumentär. Så sjukt välgjorda och intressanta, ut och lyssna om ni inte gjort det!
 • Viskos. Älska tyg-ish materialet, vad det nu än är. Inte bra, det kan vi ju räkna ut (en panda dör för varje meter; ozonlagret krymper; Antarktisisen smälter etc) eftersom det är så jäkla skönt.
 • Jäklar vad duktiga ni är på att kommentera! Hur skoj som helst ju-eh.

Om någon har en egen dagens tanke till övers kan ni gärna få skicka den åt mitt håll mellan sisådär klockan 8-12 då jag skriver tenta. Eller gårdagens tanke, jag är inte kräsen.

Bildkälla

För att drygt 1 dm förbannad =%€#"&?)/&%€# snö begravt mitt hopp.


Det blir aldrig vår. Det blir aldrig någonsin varmt igen. Jag har gett upp nu. Gatorna kommer aldrig bli snöfria, vi blir aldrig kvitt vinterjackorna och skorna kommer för evigt att läcka in. Om något decennium kommer mina barn att skratta åt mig när jag berättar om somrar när vi sprang barfota ute och inte hade dunjackor under midsommarfirandet. Jag börjar fundera om jag helt ovetandes råkat trilla av pinn och detta är det snöande, eviga helvetet jag förpassats till för mina synder i jordelivet. För tänker man efter -- hur jäkla logiskt känns det egentligen att Gud skulle skicka syndarna på en varm Thailands-semester i all evighet? Men ett kallt helvete däremot. Där fick Han till det.

Men Anna, det hjälper inte att gnälla, säger någon säkert nu. Men så fanihällvätte att snön smälter fortare av att vara positiv heller, så ta det där argumentet och stoppa där solen inte skiner. Det vill säga ungefär vart som helst i mellan-Sverige just nu och inom överskådlig framtid.

Den som vågar andas orden 'drama queen' ska döööden dö.

Och demensen kom tidigt i år ser jag?Vi leker en lek: Finn ett fel i denna bild av mitt kylskåp.

Den mentala programvaran är, så att säga, inte uppdaterad till den senaste versionen just nu.


Det är väl ungefär här och enda gången jag på allvar önskar att jag vore Elin Kling. Då skulle det här vara en ny trend med ett snabbare spridningsförlopp än skabb i en tv-spelssoffa. Nu är det bara skrämmande.

Dagens Tankar 17/3 2010


 • Jag får lite mobbar-vibbar av Facebooks förslag: "Hjälp XX att hitta fler vänner" där XX är en person som har runt 50 vänner. Man blir ju nyfiken på exakt var Facebook drar gränsen mellan människor med tillräckligt många vänner från de med för få. HAN KANSKE INTE VILL HA FLER, VA, VA?
 • Blir taxibilar behandlade som alla andra om de fastnar på fartkameror? Vem betalar i så fall böterna?
 • Dagens skratt: Att den berömda bonnbrännan (solbränna efter en t-shirt) i hufvudstaden kallas för "golfbränna", minsann! Och där dog jag lite av skratt.

En ekonomie kandidatexamen med inriktning chick lit, kanske?


Igår var det sista ansökningsdagen för sommarkurser på högskolor/universitet och eftersom jag är så förutseende satt jag därför igår kväll på studera.nu och letade kurser. Det började med att jag ramlade på kursen om Harry Potter och hans värld, men tänkte en knäpp kurs gör inte något blogginlägg och surfade vidare. Efter en stund fick jag dock lov att kapitulera inför konstigheterna -- här ett urval av de fantastiska högskolekurser den intresserade studenten kan förkovra sig i:
 • Att lära in ute, 7.5 hp
 • Harry Potter och hans världar, 7.5 hp
 • Livet i tångskogarna, 7.5 hp
 • Havskajak – ledarskap och riskbedömning, 7.5 hp
 • Vittnespsykologi, 7.5 hp
 • Swedish Experiences: An Introduction to Swedish History and Culture as seen through the Landscape of Östergötland, 7.5 hp
 • Te i japansk kultur, 7.5 hp
 • Chick lit, 7.5 hp
 • Vampyrberättelsen från Dracula till Twilight, 7.5 hp

En kurs som mot bakgrund av detta
känns rätt angelägen är "Hur fasiken alla udda kurser får anslag, 180 hp" men de verkar inte ge den sommaren 2010. Trist.

Hur spännande det än varit att krydda
min ekonom-examen med lite havskajak eller vampyrkunskap -- alla tjatar ju om vikten av att skaffa sig spetskompetens -- landade jag till slut på en ledarskaps- och organisationskurs och en kurs i avancerad Excel. Det förstämnda för att det inte lär skada att ha vid ett eventuellt införlivande av mitt världsherravälde; det sistnämnda ifall någon framtida arbetsgivare skulle få för sig att den gamla Excel-kursen på mitt CV innebär att jag kan programmet. Osannolikt, men varför inte vara på den säkra sidan.

BildkällaJo jag vet. Förlåt.... är väl bilden jag borde ha lagt upp.

Jag skulle kunna skylla tomheten
här på att jag istället för att utsätta er för dåliga blogginlägg valt att inte lägga upp någonting, och därmed framhäva mig själv som rentav omtänksam för att inte ha bloggat. Men jag tror vi sparar den ursäkten till nån annan gång. Sanningen är, liksom jag, trött och oglamorös -- jag varit något så brutalt sysselsatt av nya jobbet (25 %) och gamla plugget (150 %) att saker som toalettbesök och diskning varit det närmaste fritid jag kommit. Jag tycker om att jobba och jag tycker om kurserna jag läser, men jag gillar faktiskt det här med fritid också. Även om man inte kan tro det.

Som en liten peace offering erbjuder jag en av de roligaste saker jag stött på på sistone, vilket ni nu helt korrekt tänker inte säger så mycket med tanke på övriga aktiviteter jag ägnat mig åt, men jag försöker, ok? Hur Mr Bean skulle se ut om han var med i filmen Avatar:

Källa: Facebook


Är jag förlåten nu? Kan vi vara vänner igen?


RSS 2.0