This is how we do it in Dalarna.


Ur Expressen


Välkommen hit till Dalarna och Mora. En liten ort i Siljansbygden med cirka 20 000 vilseledda själar som lever nära naturen och de gamla traditionerna. Bara för att maten numera levereras med färglatt pappersomslag innebär det inte att Moraborna frångått traditionen med att jaga den. Uthållighet, snabbhet och framför allt fingerfärdighet utmärker bygdens framgångsrika jägare. Här serveras inte Coca Cola i pappmuggarna utan orenad motorolja. Och köttet är, som artikeln framhåller, givetvis endast närproducerat.

Frågor på det?


Kommentarer
Postat av: J

Hahaa fingerfärdighet och närproducerat kött, du fick nog med de bästa skämten. =)

Nåja, Mora måste ju ändå vara bättre än knivludvika...

2010-07-01 @ 14:05:48
URL: http://grenfeldt.com
Postat av: Jon

Nu lär det med andra ord bli slutmuckat med alla fyrfingrade Morabor? ;)

2010-07-01 @ 15:00:50
URL: http://thym.blogg.se/
Postat av: Jon

Om inte annat kommer personalen på McDonalds få vara i fred en god tid framöver!

2010-07-01 @ 15:02:06
URL: http://thym.blogg.se/
Postat av: Anna

J och Jon: Ja, man ska passa sig för att ge McDonalds-personalen i Mora fingret - man kanske inte får tillbaka det! ;)

2010-07-01 @ 16:04:35
URL: http://annasord.blogg.se/
Postat av: sunshine

jag tror jag avstår att åka upp till dalarna. xD

2010-07-02 @ 00:10:28
URL: http://sunis.blogg.se/
Postat av: Anna

Och när vi ändå är inne på temat Dalarna vs. fingrar:

http://www.dt.se/nyheter/mora/article685529.ece



Siljans Chark (min arbetsplats en sommar waaay back) marknadsför sig ju förvisso med orden 'Älska lokalt' och sitt närproducerade kött, så tekniskt sett ser jag inget direkt fel här.



Sunshine, du gör nog klokt i att hålla dig härifrån. ;)

2010-07-02 @ 00:36:46
URL: http://annasord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0