Men elektricitet fick vi faktiskt redan FÖRRA året.


På väg ner på stan (= Mora, enligt Wikipedia "en centralort och tätort i Mora Kommun, Dalarnas län", känd för sin hantverksskicklighet och Vasaloppet) igår slog koffein-djävulen klorna i mig. Och ur detta föddes en insikt: det finns inte take away-kaffe i Mora. Möjligen finns run away-kaffe, om man är kvick i fötterna och inte främmande för att stjäla porslinsmuggar. Men take away-kaffe? Nope.

Här kan man ju tycka att en pappmugg med lock att transportera kaffe i inte är den mest vågade idé som cirkulerar på 2000-talet. Sen kan man ju tycka tvärt om, och då bor man förmodligen i Mora.

Detta är alltså staden där iPhones inte finns till försäljning (grundkriteriet för varje modern civilisation); där ingen talat om att rostiga Mercedesar slutade vara coola för 10 år sedan när rosten flyttade in; och där det inte finns en sport som inte kan ges prefixet Vasa- och utövas mellan Sälen och Mora. Det finns fanimej StafettgångsVasan, men inte ta iväg-kaffe.

Och så frågar folk fortfarade varför jag flyttade från stan.
Kommentarer
Postat av: Emilie

Men Anna, du letar för dåligt! Jag ska guida dig här så ska du få se på take away kaffe! Grrr

2010-08-28 @ 09:03:28
Postat av: Anna

Ooh Emilie, det där lät minsann som ett löfte ;)PS. McDonalds räknas inte! ;)

2010-08-28 @ 10:31:21
URL: http://annasord.blogg.se/
Postat av: Nawal

Vilken skam! Men McD har faktiskt rätt gott kaffe, inte för att jag dricker kaffe, men det är känt för att vara gott för att vara så billigt iaf.

2010-08-28 @ 10:59:13
URL: http://newl.blogg.se/
Postat av: J

Vilken jäla affärsmöjlighet ju! Flytta hem och öppna espresso house så har du ditt på det torra.

2010-08-28 @ 12:30:35
URL: http://grenfeldt.com
Postat av: Anna

@Nawal: Nog duger McDonalds kaffe i krig, även i Mora! Anledningen till att jag avfärdade det i Mora är dock för att Donken ligger i utkanten av stan, lååångt från centrum.@J: Om den idén inte innefattade "flytta hem" vore den fullkomligt briljant ;)

2010-08-30 @ 20:58:53
URL: http://annasord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0