Back to school.


I morgon börjar skolan universitetet igen. Ångestkänslorna kommer galopperande vid blotta tanken och bland vännerna sprider sig nu paniken inför den sjätte terminsstarten: vad har man på sig?

Äh, skämtar bah. På en skala mellan 1-10 av Saker Jag Ger Blanka Fan I Just Nu rankas klädvalet tvåsiffrigt. Men paniken och ångesten, den är verklig. Om ni råkar besöka Ekonomikum måndag morgon och ser bleka människor med skräcken lysandes ur ögonen kommer det med stor sannolikhet antingen vara nyblivna nollor eller oss erfarna rävar.

Sista terminen. C-uppsats. I januari har vi oss (insch handledare, opponeringsgrupper, Gud och kungen) en varsin ekonomie kandidatexamen. Frågan vi ställer oss är: Kommer verkligheten vilja ha oss? Verkligheten som vi ägnat de senaste 2,5 åren (23 åren?) åt att undvika. Vi har ingen riktig inkomst (låning, inte löning); vi frotterar oss med andra studenter på uteställen där drinkar kostar 42 kronor styck och en karatefylla klockan två på eftermiddagen är helt socialt accepterat om kalendern råkar visa 30:e april.

Jag är uppriktigt sagt rädd. Lille Skutt-skraj. OM någon av er råkar ha kontakter med Verkligheten får ni såväldigtgärna lägga in ett gott ord för mig hos den. Stort tack på förhand.

Bildkälla


Kommentarer
Postat av: Nawal

Oj inte ska du vara orolig då.

Det kommer gå bra.

Lycka till!

2010-08-30 @ 08:00:54
URL: http://newl.blogg.se/
Postat av: J

+1

2010-08-30 @ 19:31:14
URL: http://grenfeldt.com
Postat av: Anna

Tack för peppet, hörni! :D

Jag överlevde i någorlunda bra skick. På något sätt lyckades jag och en av mina bästa kompisar bli lottade i samma arbetsgrupp (av 92 personer) - jag som aldrig har nån tur med lottning. Nu lär jag ju inte vinna på Triss igen under resten av livet, men det är det värt. ;)

2010-08-30 @ 20:50:10
URL: http://annasord.blogg.se/
Postat av: Nawal

Tur du hade med lotningen då ;)Ja, när man väl kommer in i plugget och vännerna så brukar det kännas helt som vanligt, så det känns skönt.

Jag läser till socionom, andra terminen. Vad läser du?

2010-08-30 @ 21:15:32
URL: http://newl.blogg.se/
Postat av: sunshine

Se där! Det fanns ju inget o vara skraj inför. Har du kommit på vad din c-uppstats ska handla om förresten? ;) vore kul o veta, ja, för mig som springer ifrån allt vad ekonomi heter. höhö.

2010-08-30 @ 23:39:17
URL: http://www.sunshinejonsson.se
Postat av: acjjt

preppy chic funkar alltid, med lite coola assosar. verkade gått bra ändå. skolstart är alltid ångestladdat. bytte outfit 3 ggr.

2010-09-07 @ 21:16:58
URL: http://acjjt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0