Lördagsgodis varje dag, minst.


Ni vet hur det var när man var liten -- man visste att när man blev stor och vuxen (vilket enligt min fyra-femåriga perspektiv inträffade när man kunde sitta på en köksstol och nå ner till golvet med fötterna) skulle man minsann äta glass till frukost varje dag och godis till middag och vara uppe hela nätterna och köpa alla leksaker man ville. Oklart om man någonsin reflekterade över varför ens vuxna föräldrar inte gjorde just det, men eftersom de alltsomoftast var de som hindrade en från att göra alla ovan listade roliga saker var de säkert bara för dumma för att inse hur roligt det var.

Snabbspola 18 år framåt så sitter man här själv en tisdageftermiddag och uttråkat googlar statistik på koldioxidutsläppen i Sverige för att eventuellt kunna hitta en korrelation till utvecklingen av koldioxidskatten; äter Keso och skinka till lunch och drömmer om att slippa gå upp tidigt på morgonen och att ha nog med pengar för att köpa de saker man vill. Och inser att ingenting egentligen har förändrats särskilt mycket förutom att jag numera når ner till golvet när jag sitter på en köksstol. Aningen bittert så här i efterhand att ha schläpat sig igenom grundskola, gymnasiet, pubertet och tonår och så var det belöningen man fick.

Kommentarer
Postat av: sunison

glöm inte att du får äta glass till frukost om du vill. : )

2009-03-03 @ 15:00:07
URL: http://thwart.blogg.se/
Postat av: Hanna

Riktigt bra skrivet Anna! Om koldioxiden står dig upp i halsen så kanske du bör fundera över författare yrket igen, som på den gamla goda gymnasietiden! Eller förresten så ska vi nog inte göra den blonda skatan till svenskalärare så lycklig? :P

2009-03-03 @ 18:32:13
URL: http://frokendesign.blogg.se/
Postat av: sunison

Hehe. : D Jag tror jag följer dig och kör på glass till frukost jag också. Ät dock inte för mycket av kokosglassen. Tror det kan sätta sprätt på magen. Ouch.

2009-03-03 @ 20:04:15
URL: http://thwart.blogg.se/
Postat av: J

Ööh tala för dig själv.

2009-03-03 @ 21:38:24
URL: http://kreftans.blogg.se/
Postat av: Anna

Japp, det var just precis det jag gjorde.

2009-03-04 @ 00:17:14
URL: http://annasord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0