Valborgsinlägget.


En sammanfattning i ord och bild av ett fantastiskt valborgsfirande i the one and only valborgs-town Uppsala.

---

7.30. Champagnefrukost.

Champagne och jordgubbar i Vasaparken, vilket låter far more glamouröst än vad det faktiskt var (Chapel Hill, halvsura belgiska jordgubbar till totalt överpris och ynka plus 10 grader).


image177
10.00. Forsränning vid Fyrisån.

Med (främst) teknologstudenternas hemmasnickrade flottar av varierande utseende och kvalité. Trots att vi var där blott en timme innan start fick vi, helt i oenlighet med logikens lagar, SuperDuper-platser vid första fallet (och för många flottar också det sista), vilket i detta fall är att direkt jämställa med första parkett.


Här började solen också skina och upptinade ekonomstudenter strålande i kapp med den. Underhållningen var på topp och humöret likaså.
.

'image178
11.30. Lunch i Ekonomikum-parken.

Precis som traditionen bjuder. Det behöver knappast sägas: vi kände oss inte ensamma. Lunch, vin och prat på en filt i solskenet i gröngräset tillsammans med kända och okända personer. Solen stekte, vi glassade och livet var bara allmänt gött att leva.


image180
15.00 Champagnegalopp på studentnation.

Köerna började redan innan 12. När vi kom ner till Snerikes nation (en av de största) vid 13.30 ringlade sig köerna långa men vi hittade en kompis långt fram i kön (trängas, vaddå?) och var inne på nolltid.


image179

Champagnegaloppet var helt utan jämförelse med något jag upplevt tidigare. Jag har aldrig sett folk dricka så lite alkohol i förhållande till mängden som florerade. Det var ga-elet, som en scen ur en stereotyp amerikansk tonårsfilm. Live-band, solsken och champagne överallt, överallt, överallt.

Här kom de oömma kläderna jag bar efter råd från erfarna vänner till sin rätta. Jag vet helt ärligt inte hur jag ska beskriva champagnegaloppen, annat än som blött, overkligt och fantastiskt kul.

16 och framåt. Grillning på Studentvägen.
Endast vetskapen om att man var en i mängden gjorde att jag kunde gå genom Uppsala med huvudet höjt hem klockan 16 till lägenheten, indränkt i champagne från hår till skor. Det ska dock erkännas att jag satte någon form av hastighetsrekord mellan porten och min hall.

Efter en grundlig rengöring i duschen bar det av till Studentvägen för stor grillfest och avslutning på en händelserik valborg 2008.


image181

Kommentarer
Postat av: Shine

varför har inte vi det såå roligt i sthlm? :(

2008-05-02 @ 02:43:09
URL: http://thwart.blogg.se/
Postat av: johanna

ojoj, det verkar som valborg i uppsala inte var så illa ändå! skulle nästan tro att det slår...nationaldagsfirandet!

2008-05-02 @ 19:56:13
URL: http://ergosum.blogg.se
Postat av: Ine

GRYMT avis man blir.

GRYMT synd att jag missade dig tidigare i dag!

2008-05-02 @ 22:06:35
URL: http://inemaria.blogg.se
Postat av: Hanna

Uppsala is the Walborg stad alltså!
Geten försökte lura dit mig även i år men misslyckades. men efter dessa bilder får de nog bli uppsala nästa år ^^, den ständigt återkommande frågan är ju dock när tusan man ska få höra om nån som upplevt en champangefrukost som faktiskt blivit så underbar som ordet faktiskt låter?
Kram kram

2008-05-02 @ 23:00:18
URL: http://frokendesign.blogg.se
Postat av: Emilie

Där kan man få massor med sjukdomar.

2008-05-04 @ 21:28:10
URL: http://solbarn.blogg.se
Postat av: Karro

Fan vad roligt!!! I Karlstad eldar man soffor på valborg. BARA

2008-05-05 @ 12:37:34
URL: http://lilltofs.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0