Gratis är gott.


Idag och i morgon äger något som kallas för Kontaktdagarna rum på Ekonomikum. Det är en slags mässa där olika företag -- från Ikea till Poolia och Riksrevisionen -- finns representerade vid små informationsstånd runtom i huset. Det heter att dagarna arrangeras för att vi studenter ska komma i kontakt med företagen, men alla vet förstås att det egentligen handlar om något annat: att förse oss studenter med gratisgrejer.

Hela dagen har kretsat kring jakten på gratissaker. Regelbundet under dagen har vi studenter sammanstrålat och jämfört byten samt utbytt attackstrategier. Framgångsrikt är att norpa saker utan att bli fångad av representaterna och indragen i en jobbdiskussion. Besvikelser är att efter en lång diskussion tvingas skriva upp sig på ett nyhetsbrev och gå därifrån med en folder och en hård mintkaramell (kan meddela att ingen vill jobba på Proffice -- äckligt godis).  Ett till synes aldrig sinande utbud av tårta, muffins, mackor, kaffe, GB-glass och kakor gav ny energi när sådan behövdes.

Mitt medfödda fyndanlag som kan spåras tillbaka till tidigare generationer kommer väl till pass under omständigheter som dessa. Dagens fynd: läppcerat, 3x nyckelband, godis i varierande form, reflexer, rakhyvlar, oräkneliga pennor med garanterat kort livslängd, nyckelring, tio portioner kaffe, fyra block, ett par tidningar, några böcker samt en hög påsklämmor.

image98
Tillfredställelsen fyndhögen ger mig är säkert inte olik den mina förfäder måste ha upplevt när de fällt ett stort byte. Artens fortlevnad är trygg med mig, liksom.

Kommentarer
Postat av: Hanna

nu du anna! nu är jag på banan igen! nytt år ny blogg ^^, kram

2008-01-30 @ 22:27:54
URL: http://frokendesign.blogg.se
Postat av: iRiC

nej det var helt klart en kass reporter. suck. ^^,

2008-01-30 @ 22:52:21
URL: http://iric.blogg.se
Postat av: Anonym

Sälj det i paketpris på tradera ;)

Nu ska vi fika!!!!
1207, wiiieeee!

2008-01-31 @ 09:34:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0