Lucka nummer tjugo: En vit jul.


Bakom den tjugonde luckan i Annas Julkalender: En vit jul, och allt djävulskap det för med sig.

Pär Holmgren,
mannen som är tudelat känd för sin blast-from-the-past-frilla och för att försöka göra sig en karriär på det så kallade klimathotet. Rubriksättarna på Aftonbladets hemsida fick till det rejält i torsdags:


Lite senare samma dag: det är fortsatt snökaos i Sverige, totalstopp på E6:an, flygtrafiken är försenad -- och Pär Holmgren vet vilkas fel det är.Ytterligare lite senare: trafikolyckor, strömavbrott, drivor av brutna ben -- meeen grattis till er som ville ha en vit jul, nu fick ni som ni ville.


För tre år sedan skulle visste Pär bestämt att vi inte skulle få några fler vita jular. Nu har vi haft två smällkalla übervintrar på varandra med medföljande vita Astrid Lingren-jular, vilket somliga skulle ta som ett tecken på att det är dags att börja se över sina profetior. "Somliga" innefattar självklart inte Pär, som aldrig förnekar sig utan istället ser det kalla vintervädret som ett bevis på att det blir varmare.

Die hard, Pär - mannen som inte kan förlora.

Kommentarer
Postat av: Jon

Av allt att döma så verkar ju alla korkade människor ha trott att vinter skulle bli till sommar på bara några år. Klimatförändringen tar liiite längre tid än så. Tack och lov!Men av alla snöförvånade miner att döma så verkar folk fortfarande bli förvånade över att det där vita kommer ner från skyn. Att bussar blir försenade när månaden heter december pga att mängder torr, kall snö blåser omkring och bildar strövande drivor varstans på olämpliga ställen. Huttrandes står folk i alla åldrar i leggings och lågskor, som att det helt plötsligt med morgonkaffet skulle gå att städa bort en hel jävla årstid.Det är dumt att klä sig som Lady Gaga när man bor i Sibirien. Nötskalet har aldrig varit mer inneslutande.Tur att vi vet bättre, Anna.

2010-12-20 @ 17:20:57
URL: http://thym.blogg.se/
Postat av: Anna

@Jon: Jo, jag vet också att klimatförändringar tar längre tid på sig än en vinter att förvandla Sverige till tropikerna. Men har jag mycket svårt för Pär - för det första på grund av att han förstörde en tågresa för mig genom att skrika i sin mobil om att han skulle vara med på TV och skriva artiklar åt NE.se. Och för det andra för att han domedagsprofetiar om klimatet på ett rätt osansat och uppmärksamhetstörstande sätt.Sen det där med förvåningen över vintern. Det är ju knappast något NYTT påhitt, men människor i allmänhet och kollektivtrafiken i synnerhet tycks ju drabbas av årlig amnesi. Helt obegripligt, bra rutet Jon! :)

2010-12-21 @ 00:42:07
URL: http://annasord.blogg.se/
Postat av: J

Till och med när han förlorar så vinner han. Sån ska jag bli.

2011-01-03 @ 10:31:15
URL: http://grenfeldt.com
Postat av: Kristina

Måste säga att jag till 100% uppskattar din blogg. Konstigt nog verkar jag inte kunna prenumerera på din blogg via BlogLovin' och jag undrar vad jag gör för fel. Är det någon annan som också har problem med att prenumerera på den här bloggen?

2011-07-11 @ 02:13:06
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0