Dagens Tankar 31/10 2009.


  • Vad är det för skillnad mellan ånga och gas?
  • Kul att Textredigeraren automatiskt rättar arslet till avslet. För det är ju mycket mer logiskt.
  • Vad gör alla Thumbs.db-filer och andra konstiga Windows-påhitt som skräpar i alla mappar? Allmänt sattyg?

Kommentarer
Postat av: johanna wi....

På kemin definierade vi ånga som det som blir då man hettar upp något flytande, så att molekylernas sammansättning förändras. Typ. Tror jag. Om jag minns rätt. Det var ju ett tag sedan man läste Kemi B ;)

Medan gas är ett tillstånd som atomerna redan befinner sig i, som grundämne. Exempelvis helium, det är en gas, redan i sig själv, som grundämne.

Så ja! Hahaha, där blev jag avslöjad...om vad jag gör en lördagkväll, mellan jobbet och utgång...jag repeterar kemi ;)Hahaha

haha

2009-10-31 @ 19:32:18
URL: http://hurjagleverlivet.blogg.se/
Postat av: Lena

Jsg TROR att dom där Thumbs-filerna är vad Windows läser från när du organiserar filerna så att du får små bilder där du ser vad det är...Mig prata mikket bra svensk.Jag har btw fått tillökning... eg eg. Svaren kommer på en blogg nära dig - eller Messenger om vi någonsin loggade in ;)Kyssar

2009-10-31 @ 22:57:15
URL: http://ochlena.blogg.se/
Postat av: Johanna

Tack för din fina kommentar!! Har bloggat några månader...men la ner den första bloggen eftersom, sen startade jag den jag har nu. Den har jag startat om ett par gånger, sist (för några veckor sedan) för att ALLA inlägg försvann!! Det finns bara ett uttryck för denna otur...bajsmacka!

HAHAHA

Ha en härlig söndag, min vän!

Kram!!

2009-11-01 @ 09:08:29
URL: http://hurjagleverlivet.blogg.se/
Postat av: .Westerdahl

1. Ånga, gasform av ett normalt sett flytande ämne, oftast då det är fördelat i luft. Vanligen avser man vattenånga.Gas är ett av de fyra huvudsakliga aggregationstillstånd materia kan befinna sig i. I en gas rör sig var och en av de ingående molekylerna (och i vissa fall atomer) helt oberoende av de övriga. Ett ämne går vanligtvis från fast till flytande till gas och sedan vidare till plasma när temperaturen ökar. I vissa fall kan dock ett ämne gå direkt från fast till gasfas; detta kallas sublimation. Ett ämne i gasform upptar inte en bestämd volym, utan expanderar (utvidgar sig) tills det fyllt tillgängligt utrymme.Begreppet "gas" används i fysiken även om en mängd partiklar som rör sig och endast växelverkar svagt med varandra, till exempel elektroner i en metallkropp eller fotoner i ett hålrum.

Ordet "gas" föreslogs troligen på 1600-talet av kemisten Johann Baptist van Helmont som en fonetisk stavning av det holländska uttalet av det grekiska ordet "kaos".Wiki is de shit. Även om det inte svara på frågan.2. Kan bara hålla med den kristna textredigeraren. Du skall icke svära.3. Thumbs.db är en systemfil (i Windows). Thumbs står egentligen för thumnails och oftast används filen för att bilder i mappen skall visas snabbare, det är en så kallad cache-fil.... typ. Du kan ta bort alla om du vill. :P speciellt om de hamnat på din mac.

2009-11-01 @ 21:06:34
URL: http://www.erikwesterdahl.se
Postat av: Anna

Låt mig bara säga en sak: ni är för underbara! :) Vem fan behöver google när man har bloggläsare som er?

2009-11-03 @ 01:09:01
URL: http://annasord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0