What if two gorillas went up to Heaven


"What if two gorillas went up to Heaven.
Then God shaved them, but not the hair on their
heads - he left that, and it was black,
which explains why the first humans had black hair."
- Ni försöker få ihop utvecklingsläran och Bibeln

Helgen som gick var den första sedan jag kom hit som jag inte spenderade inne i London. *kollektivt gasp* I lördags kom Lena hit istället och vi hade girl's day in med godis, Grey's Anatomy och film, närmare bestämt Lucky Number Slevin, som också skulle kunnat heta Två Timmar Av Ditt Liv Du Aldrig Får Igen - Ha! Söndagen spenderade jag till stor del i Wimbledon med mammas kusin och hennes familj, vilket var riktigt trevligt och mysigt.

På torsdag åker jag hem till Sverige i tolv dagar, lite semester från det hårda livet här. Host host. Det ska faktiskt bli riktigt roligt att komma hem en sväng till kanelbullarnas förlovade land igen. Bilkörning tänker jag dock akta mig för - visst ska man ha äventyr här i livet, men gränsen mellan modighet och dumhet är som bekant hårfin. Packning är ett tabubelagt område just nu - jag fick ihop en liten ynklig hög med saker jag vet ska hem, sedan hittade jag något roligare att göra. Dock hör jag resväskan morra dovt inifrån garderoben med jämna mellanrum, så det är väl bara att inse att det är dags att mata den snart.

Som el grande finale och för att bunkra lite au pair-poäng innan jag åker har jag lovat Ni att vi ska baka påskgodis i morgon, närmare bestämt marsipangodis. Detta med engelsk marsipan och några mystiska gröna flaskor som går under benämningen "Food Colouring", vilket med andra ord innebär att allt kan hända.

Ni fick en hel låda smink i helgen och igår blev jag utsedd till sminkdocka. Yikes vad jag såg ut! Jag var kritvit från ögonlocken upp ovanför ögonbrynen, knallrosa om läpparna, ojämt Jaffa-orange i hela ansiktet efter Nis "sparkling sunpowder" och kinderna var rödare än Jultomtens. Roligt hade vi båda i alla fall, om än av olika anledningar. Ni tyckte stolt att jag såg ut som att jag skulle på bal, och jag är full av beundran för Mrs D för att hon höll masken när hon kom hem.

Efter nån veckas avvaktande verkar den engelska våren nu ha bestämt sig för att ge järnet. För tredje dagen i rad är det soligt och härligt vårväder med temperaturer runt 15-17 grader. Jag vill helst inte tänka hur det är i köldhålet Sverige just nu, burr. Det jag försöker klamra mig fast vid är att det kommer bli desto härligare att komma tillbaka hit om två veckor, då är jag ööövertygad om att det kommer vara snudd på sommar här. I annat fall är det tröstätning av Nis påskägg och soldans som gäller...

Kommentarer
Postat av: Lena

Ja, det är jag som i ren Anna-abstinens kollar din blogg hela tiden...! ;)

2007-03-30 @ 17:33:32
URL: http://ochlena.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0