Lucka nummer två: Hagelbäcks matrast


Idag ska vi öppna den andra luckan i Annas julkalender. Snart, men inte riktigt än. Först vill jag be känsliga tittare att avlägsna sig från skärmen. Inget skämt. Små barn, stora barn, personer i känslomässig obalans och övriga gör bäst i att omedelbart lämna bloggen.

Ni som är kvar, är ni verkligen beredda?
Läsare som hängt med ett tag känner kanske igen klippet, vi har pratat om den förut. Ni vet vad jag pratar om och att det är dödens allvar här. Jag vet ju egentligen inte ens riktigt varför jag har med det i kalendern. Förmodligen är det en del i min bearbetningsprocess i att komma över traumat som Hagelbäcks matrast utgör. Om vi pratar om det tillsammans kanske det känns bättre sen? Ja. 

Skräck, oförståelse och rädsla är alla känslor som kommer över mig när jag ser detta gamla barnprogram från 1992. Enbart det faktum att SVT en gång betalat pengar till att producera denna galenskap får mig att för all framtid vilja bojkotta tv-licensen. Om det där är "fri television" så passar jag på den tacksåväldigtmycket.

Är ni beredda nu? Ni har fortfarande chansen att ångra er, krysset är där uppe i hörnet. Det är ingen här som dömer er om ni använder det.


Otåliga tittare kan spola fram till 1:30 då Hagel-mannen spårar å det grönjävligaste:

Ersättningskrav för terapeutkostnader undanbedes vänligt men bestämt.


Kommentarer
Postat av: J

Det är så jävla, jävla hemskt det där. Psykos 2000. Men av nån skum anledning köpte man ju hela konceptet som barn...I samma division hamnar väl galningen från boktipset?

2010-12-03 @ 22:37:21
URL: http://grenfeldt.com
Postat av: Jon

Jag hade inget minne av att det var så space:at!

Kära värld, hur påverkade blev vi av det där egentligen? Våldsamt mycket roligare än teletubbies är det i alla fall!

2010-12-04 @ 11:32:27
URL: http://thym.blogg.se/
Postat av: Emilie

En herre för mig!

2010-12-04 @ 13:35:34
Postat av: Anna

Det är ju det som är det allra sjukaste - att man som barn svalde det och bara accepterade att ja, att en vuxen man väser fram konstiga psycho-sånger om fattiga riddare målade i fil är nog helt normalt. Vi KAN ju inte ha klarat oss mentalt oskadda från det. :SJ, vem var snubben från boktipset? Jag måste ha förträngt!

2010-12-04 @ 16:51:58
URL: http://annasord.blogg.se/
Postat av: J

Stefan Mählqvist. Men nu såg jag att hallåan faktiskt är ännu läskigare. http://www.youtube.com/watch?v=37nK8oBk5l4

2010-12-06 @ 16:10:30
URL: http://grenfeldt.com
Postat av: Anna

J, jag är ledsen men jag fixade inte att se hela klippet. Oklart om jag hann stänga av i tid för att rädda nattsömnen eller ej :S Creepy!

2010-12-06 @ 22:34:56
URL: http://annasord.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0